Parkvilla
Advertorial Cultuur

Expositie abstracte schilderijen bij Parkvilla

Tot 11 november 2019 exposeren Conny de Feijter en Karin Riezebos hun schilderijen in de foyer van Parkvilla, Cornelis Geellaan 2 Alphen aan den Rijn.  

Deze schilderessen én vriendinnen volgen meerdere schildercursussen en -workshops. Conny de Feijter tekent en schildert al vanaf haar jeugd. Als dochter van een plateelschilder kwam zij al vroeg in aanraking met de kwast. "Ik hou van heerlijk vrij schilderen zonder vast plan. Kleurkeuze, compositie, structuur en materiaalkeuze: alles gebeurt gewoon vanzelf en ik vergeet alles om me heen!" Via Karin maakte zij kennis met abstract schilderen.

Voor Karin Riezebos is abstract schilderen een ontdekkingstocht. Karin: "Het doek is eerst wit, daarna verschijnen er kleuren, structuren en vormen. Ik geniet van spelen en experimenteren met kleuren en technieken en laat me verrassen door wat er gebeurt. Met ups en downs heb ik geleerd beperkende ideeën los te laten. Liefst gebruik ik mijn vingers. Dan heb ik direct contact met het doek en voel ik wat ik doe."

De expositie is te zien tot 11 november 2019. Meer informatie op www.parkvilla.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.

Overige vandaag 10:21

SERA neemt FD Gazellen Award in ontvangst

Op donderdagmiddag 14 november mocht SERA opnieuw een FD Gazellen Award in ontvangst nemen. Het Financieel Dagblad reikt deze prijs uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.