Henk Veldhuizen

Expositie Boys in Heels en vele andere activiteiten tijdens Week van Respect

Van 7 tot en met 13 november vindt de landelijke week van respect plaats. Alphenaren kunnen op diverse locaties meedoen aan onder andere sportieve en culturele activiteiten, die in het kader staan van ontmoeting en uitwisseling over het thema respect. In het gemeentehuis is de expositie Boys in Heels van kunstfotograaf Henk Veldhuizen te zien.

Week van Respect

Gemeente Alphen aan den Rijn wil dat elke inwoner op zijn of haar eigen wijze actief mee kan doen in een sociaal inclusieve samenleving. In deze week wordt daarom stilgestaan bij de diverse samenleving die we zijn, waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De week van respect begint officieel op maandag 7 november. Tot en met zaterdag 12 november staan er diverse activiteiten gepland waarbij inwoners ervaringen kunnen delen, elkaar op een nieuwe manier kunnen leren kennen en in gesprek kunnen gaan over het thema respectvol met elkaar omgaan.

Expositie in Boys in Heels

De in Alphen woonachtige kunstfotograaf Henk Veldhuizen, maker van verhalende en theatrale beelden, organiseert binnen dit thema een expositie rondom zijn nieuwe serie ‘Boys in Heels’ – vrij om jezelf te zijn. Henk Veldhuizen werkt veel samen met creatieven, zoals kledingontwerpers en andere kunstenaars. Vanuit de visie de vrijheid te voelen om te doen wat je wilt, kan iedereen hoge hakken dragen. Waarom niet? De expositie is te zien vanaf 8 november op de begane grond van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

Op vrijdag 11 november om 16:00 uur wordt de expositie officieel afgetrapt door wethouder Anouk Noordermeer van Kunst en Cultuur en Inclusie. Na 5 december zullen de werken op meerdere plekken als reizende expositie in de gemeente te zien zijn.

Programma Week van Respect

Diverse organisaties uit de gemeente Alphen aan den Rijn organiseren deze week activiteiten, die vrijwel allemaal gratis toegankelijk zijn. Op het programma staan naast de expositie onder meer een beachvolleybalmiddag, alfabetspel LHBTIQA+ en een fietstocht door de gemeente. Het volledige programma is te vinden op de website van Alpheninclusief.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.