Henk Veldhuizen

Expositie Boys in Heels en vele andere activiteiten tijdens Week van Respect

Van 7 tot en met 13 november vindt de landelijke week van respect plaats. Alphenaren kunnen op diverse locaties meedoen aan onder andere sportieve en culturele activiteiten, die in het kader staan van ontmoeting en uitwisseling over het thema respect. In het gemeentehuis is de expositie Boys in Heels van kunstfotograaf Henk Veldhuizen te zien.

Week van Respect

Gemeente Alphen aan den Rijn wil dat elke inwoner op zijn of haar eigen wijze actief mee kan doen in een sociaal inclusieve samenleving. In deze week wordt daarom stilgestaan bij de diverse samenleving die we zijn, waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De week van respect begint officieel op maandag 7 november. Tot en met zaterdag 12 november staan er diverse activiteiten gepland waarbij inwoners ervaringen kunnen delen, elkaar op een nieuwe manier kunnen leren kennen en in gesprek kunnen gaan over het thema respectvol met elkaar omgaan.

Expositie in Boys in Heels

De in Alphen woonachtige kunstfotograaf Henk Veldhuizen, maker van verhalende en theatrale beelden, organiseert binnen dit thema een expositie rondom zijn nieuwe serie ‘Boys in Heels’ – vrij om jezelf te zijn. Henk Veldhuizen werkt veel samen met creatieven, zoals kledingontwerpers en andere kunstenaars. Vanuit de visie de vrijheid te voelen om te doen wat je wilt, kan iedereen hoge hakken dragen. Waarom niet? De expositie is te zien vanaf 8 november op de begane grond van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

Op vrijdag 11 november om 16:00 uur wordt de expositie officieel afgetrapt door wethouder Anouk Noordermeer van Kunst en Cultuur en Inclusie. Na 5 december zullen de werken op meerdere plekken als reizende expositie in de gemeente te zien zijn.

Programma Week van Respect

Diverse organisaties uit de gemeente Alphen aan den Rijn organiseren deze week activiteiten, die vrijwel allemaal gratis toegankelijk zijn. Op het programma staan naast de expositie onder meer een beachvolleybalmiddag, alfabetspel LHBTIQA+ en een fietstocht door de gemeente. Het volledige programma is te vinden op de website van Alpheninclusief.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.