Henk Veldhuizen

Expositie Boys in Heels en vele andere activiteiten tijdens Week van Respect

Van 7 tot en met 13 november vindt de landelijke week van respect plaats. Alphenaren kunnen op diverse locaties meedoen aan onder andere sportieve en culturele activiteiten, die in het kader staan van ontmoeting en uitwisseling over het thema respect. In het gemeentehuis is de expositie Boys in Heels van kunstfotograaf Henk Veldhuizen te zien.

Week van Respect

Gemeente Alphen aan den Rijn wil dat elke inwoner op zijn of haar eigen wijze actief mee kan doen in een sociaal inclusieve samenleving. In deze week wordt daarom stilgestaan bij de diverse samenleving die we zijn, waarin iedereen zichzelf moet kunnen zijn. De week van respect begint officieel op maandag 7 november. Tot en met zaterdag 12 november staan er diverse activiteiten gepland waarbij inwoners ervaringen kunnen delen, elkaar op een nieuwe manier kunnen leren kennen en in gesprek kunnen gaan over het thema respectvol met elkaar omgaan.

Expositie in Boys in Heels

De in Alphen woonachtige kunstfotograaf Henk Veldhuizen, maker van verhalende en theatrale beelden, organiseert binnen dit thema een expositie rondom zijn nieuwe serie ‘Boys in Heels’ – vrij om jezelf te zijn. Henk Veldhuizen werkt veel samen met creatieven, zoals kledingontwerpers en andere kunstenaars. Vanuit de visie de vrijheid te voelen om te doen wat je wilt, kan iedereen hoge hakken dragen. Waarom niet? De expositie is te zien vanaf 8 november op de begane grond van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn.

Op vrijdag 11 november om 16:00 uur wordt de expositie officieel afgetrapt door wethouder Anouk Noordermeer van Kunst en Cultuur en Inclusie. Na 5 december zullen de werken op meerdere plekken als reizende expositie in de gemeente te zien zijn.

Programma Week van Respect

Diverse organisaties uit de gemeente Alphen aan den Rijn organiseren deze week activiteiten, die vrijwel allemaal gratis toegankelijk zijn. Op het programma staan naast de expositie onder meer een beachvolleybalmiddag, alfabetspel LHBTIQA+ en een fietstocht door de gemeente. Het volledige programma is te vinden op de website van Alpheninclusief.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.