Parkvilla
Advertorial Cultuur

Expositie ‘De kleur in wit’ bij Parkvilla

Cursisten van docente Annemarie van Hooff zijn met een uitdagende opdracht aan het werk gezet en de schilderijen zijn nu te zien bij Parkvilla.

De bedoeling van de opdracht? Maak een expressief geschilderd of getekend beeld van een klein object, gesitueerd in een kleine deels besloten en aangelichte ruimte. Zowel object als ruimte moeten wit zijn, net zoals bij de schilder Christian Kuitwaard in zijn project ‘The White Box Paintings’.

Een lastige opdracht, zeker als bedacht wordt dat expressieve kunstuitingen al gauw het beeld oproepen van veelal uitbundig kleurgebruik, vrije vormen en abstracties. Alle cursisten laten zien hoe zij de opdracht hebben uitgewerkt. Met als resultaat een buitengewoon gevarieerde expositie van zeer uiteenlopende werken. Zeker de moeite waard om te komen bekijken. 

Meer informatie over de expositie of schildercursussen op www.parkvilla.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:17

Alle boeren verzamelen op Oranje Nassausingel

Op woensdagochtend 19 februari verzamelden meerdere boeren zich op de Oranje Nassausingel in Alphen. Dit om met zijn allen naar Den Haag te gaan, waar de boeren vandaag opnieuw protesteren.

Gemeente vandaag 09:50

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Gemeente vandaag 09:02

Drie ton voor fietsonderzoeken en fietsprojecten

Het college van burgemeester en wethouders stelt € 300.000 beschikbaar voor fietsonderzoeken en fietsprojecten. Hierbij wordt onder andere geld uitgetrokken om fietsers veiliger over de Afrikalaan, Amerikalaan en de Magazijnweg in Alphen te kunnen laten rijden, waar nu regelmatig ongelukken gebeuren.