Parkvilla
Advertorial Cultuur

Expositie ‘De kleur in wit’ bij Parkvilla

Cursisten van docente Annemarie van Hooff zijn met een uitdagende opdracht aan het werk gezet en de schilderijen zijn nu te zien bij Parkvilla.

De bedoeling van de opdracht? Maak een expressief geschilderd of getekend beeld van een klein object, gesitueerd in een kleine deels besloten en aangelichte ruimte. Zowel object als ruimte moeten wit zijn, net zoals bij de schilder Christian Kuitwaard in zijn project ‘The White Box Paintings’.

Een lastige opdracht, zeker als bedacht wordt dat expressieve kunstuitingen al gauw het beeld oproepen van veelal uitbundig kleurgebruik, vrije vormen en abstracties. Alle cursisten laten zien hoe zij de opdracht hebben uitgewerkt. Met als resultaat een buitengewoon gevarieerde expositie van zeer uiteenlopende werken. Zeker de moeite waard om te komen bekijken. 

Meer informatie over de expositie of schildercursussen op www.parkvilla.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca gisteren 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek gisteren 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek gisteren 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.