Cultuur

Expositie 'Inzoomen en uitzoomen op je leefomgeving'

Van dinsdag 18 december tot eind januari exposeert de groep Expressief Schilderen in het trappenhuis van Parkvilla. De cursisten van Annemarie van Hooff verkenden de afgelopen maanden elk hun eigen leefomgeving. Met als resultaat een afwisselende expositie van tekeningen, schilderijen en mixed media.

Via een houtskooltekening van de voordeur betreden de cursisten hun leefomgeving, een krant die op de eettafel ligt, een doorkijkje naar de gang, een verstilde stoel.  De collage techniek zorgt voor een extra uitdaging bij de zoektocht naar de dieptewerking. Was dit de opmaat naar de ultieme vrijheid? In de weken die volgden werden de cursisten steeds vrijer. Met de huiskamer worden ook de comfortzones verlaten, onbekende wegen bewandeld en kaders doorbroken.

Tijdens de expositie loop je in een afwisselende leefomgeving. Van een klein schilderij met een detail van een plant naar een abstract straatbeeld. Ben je nieuwsgierig? Loop gerust Parkvilla binnen voor de expositie die je via de trap naar de eerste verdieping leidt.

De expositie is te zien op cursusdagen en tijdens filmvoorstellingen, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en 19.00  tot 22.30 uur. Op zaterdag van 19.00 tot 22.30 uur (onder voorbehoud van programmawijzigingen).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.