Expositie 'Inzoomen en uitzoomen op je leefomgeving'

Van dinsdag 18 december tot eind januari exposeert de groep Expressief Schilderen in het trappenhuis van Parkvilla. De cursisten van Annemarie van Hooff verkenden de afgelopen maanden elk hun eigen leefomgeving. Met als resultaat een afwisselende expositie van tekeningen, schilderijen en mixed media.

Via een houtskooltekening van de voordeur betreden de cursisten hun leefomgeving, een krant die op de eettafel ligt, een doorkijkje naar de gang, een verstilde stoel.  De collage techniek zorgt voor een extra uitdaging bij de zoektocht naar de dieptewerking. Was dit de opmaat naar de ultieme vrijheid? In de weken die volgden werden de cursisten steeds vrijer. Met de huiskamer worden ook de comfortzones verlaten, onbekende wegen bewandeld en kaders doorbroken.

Tijdens de expositie loop je in een afwisselende leefomgeving. Van een klein schilderij met een detail van een plant naar een abstract straatbeeld. Ben je nieuwsgierig? Loop gerust Parkvilla binnen voor de expositie die je via de trap naar de eerste verdieping leidt.

De expositie is te zien op cursusdagen en tijdens filmvoorstellingen, van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en 19.00  tot 22.30 uur. Op zaterdag van 19.00 tot 22.30 uur (onder voorbehoud van programmawijzigingen).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen gisteren 13:28

Kerstactiviteiten in de Herenhof

Op zaterdag 14 en zaterdag 21 tot en met dinsdag 24 december zijn er verschillende activiteiten georganiseerd in Winkelcentrum de Herenhof.

Evenementen gisteren 09:58

Midwinter Fair in het Archeon

In het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december vindt de 17e editie van de Midwinter Fair in Archeon plaats. Tijdens het winterse festival gaat Archeon terug naar de oorsprong, naar de viering van de Midwinter.

Blog Opinie 6 dec. 2019 20:08

MINERVA Heksenjacht

De 'affaire Spies' is vooral een affaire door alles wat eromheen gebeurde. Niet omdat er vuur is onder al die rook. Burgemeester Spies heeft namelijk helemaal niets verkeerd gedaan.

Advertorial Horeca 6 dec. 2019 17:08

December bij Osteria La Piazza

December. De maand van gezelligheid, familie en eten. Voor Osteria La Piazza bestaat het hele jaar uit deze thema’s. Maar wat kun je nog meer verwachten in de decembermaand?

Winactie Horeca 6 dec. 2019 16:28

Win 2 cocktails bij La Cubanita

De gehele maand december staat in het teken van Villa Joep. Ter gelegenheid hiervan heeft La Cubanita 6 heerlijke Villa Joep-cocktails ontwikkeld. Wij mogen 2 gratis Villa Joep-cocktails weggeven!

Algemeen 6 dec. 2019 15:54

Fake Winactie Mediamarkt Alphen aan den Rijn

Afgelopen week ging er een actie rond op Facebook uit naam van MediaMarkt Alphen aan den Rijn. Dit was echter geen actie vanuit MediaMarkt, maar kwam van een nagemaakt profiel.