Parkvilla

Expositie Krikor Momdjian bij Parkvilla

Alphens beeldend kunstenaar en dichter Krikor Momdjian exposeert in Parkvilla van 24 augustus tot 12 oktober.

Momdjian geeft veel lezingen op universiteiten over de hele wereld en is bekend om zijn nationale en internationale tentoonstellingen in musea en galerieën en kunstbeurzen. Burgemeester Liesbeth Spies opent de tentoonstelling op 25 augustus en zal zijn nieuwe boek in ontvangst nemen.

‘Zoektocht naar Geluk’

Momdjian geeft tevens bij Parkvilla een 5-daagse masterclass 'Zoektocht naar Geluk' vanaf 16 oktober aan gevorderde schilders, beeldhouwers en dichters/schrijvers. “Met deze tentoonstelling wil ik 44 jaar ontwikkeling van mijn werk laten zien, vanaf het moment dat ik in 1979 Parijs verliet om definitief in Nederland te komen wonen en werken”, aldus Momdijan. “Toen ik mijn eerste 8 maanden in Drenthe had doorgebracht, heb ik de aanwezigheid van mijn zielsverwant Vincent van Gogh gevoeld, alsof ik naast hem liep tijdens mijn wandelingen in de weilanden en later langs de Wijde Aa. De recente publicatie ‘Letters to Vincent/ Brieven aan Vincent’ toont deze belevenissen en de ontwikkelingen in beeld en taal. Met de publicatie toon ik mijn dankbaarheid voor wat Nederland me gegeven heeft”, vertelt Momdjian.

Op vrijdag 25 augustus om 19:00 uur vindt de opening van de expositie plaats en zal Krikor's boek 'Letters to Vincent/ Brieven aan Vincent’ gepresenteerd worden. Burgemeester Liesbeth Spies zal de tentoonstelling openen en het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker vandaag 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie gisteren 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.