Parkvilla

Expositie Krikor Momdjian bij Parkvilla

Alphens beeldend kunstenaar en dichter Krikor Momdjian exposeert in Parkvilla van 24 augustus tot 12 oktober.

Momdjian geeft veel lezingen op universiteiten over de hele wereld en is bekend om zijn nationale en internationale tentoonstellingen in musea en galerieën en kunstbeurzen. Burgemeester Liesbeth Spies opent de tentoonstelling op 25 augustus en zal zijn nieuwe boek in ontvangst nemen.

‘Zoektocht naar Geluk’

Momdjian geeft tevens bij Parkvilla een 5-daagse masterclass 'Zoektocht naar Geluk' vanaf 16 oktober aan gevorderde schilders, beeldhouwers en dichters/schrijvers. “Met deze tentoonstelling wil ik 44 jaar ontwikkeling van mijn werk laten zien, vanaf het moment dat ik in 1979 Parijs verliet om definitief in Nederland te komen wonen en werken”, aldus Momdijan. “Toen ik mijn eerste 8 maanden in Drenthe had doorgebracht, heb ik de aanwezigheid van mijn zielsverwant Vincent van Gogh gevoeld, alsof ik naast hem liep tijdens mijn wandelingen in de weilanden en later langs de Wijde Aa. De recente publicatie ‘Letters to Vincent/ Brieven aan Vincent’ toont deze belevenissen en de ontwikkelingen in beeld en taal. Met de publicatie toon ik mijn dankbaarheid voor wat Nederland me gegeven heeft”, vertelt Momdjian.

Op vrijdag 25 augustus om 19:00 uur vindt de opening van de expositie plaats en zal Krikor's boek 'Letters to Vincent/ Brieven aan Vincent’ gepresenteerd worden. Burgemeester Liesbeth Spies zal de tentoonstelling openen en het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.