Josh Walet

Extern onafhankelijk adviseur gaat advies uitbrengen over woningbouw in de Gnephoek

Naar aanleiding van het werkbezoek aan de Gnephoek in Alphen aan den Rijn heeft woonminister Hugo de Jonge besloten onafhankelijk advies in te winnen over het bouwen van woningen in de Gnephoek.

Dat meldt De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer, die onlangs liet weten voorstander te zijn van woningbouw in de Gnephoek. Het onafhankelijk advies zal uitgebracht worden door Wim Kuijken, voormalig Deltacommissaris, en zal dienen ter afronding van de motie Terpstra-Koerhuis. Kuijken zal in het najaar zijn advies uitbrengen. Met dit onafhankelijke advies moet een basis worden gevormd voor een richtinggevend besluit over de toekomst van de Gnephoek.

Volgens De Jonge heeft Kuijken de inhoudelijke en bestuurlijke expertise om de betrokken partijen en de minister onafhankelijk te adviseren over de mogelijke ontwikkelrichting van de Gnephoek in relatie tot de woningbouwopgave. “Hij zal met de betrokken partijen spreken en door hen van de beschikbare informatie worden voorzien, maar kan niet door de betrokken partijen worden beïnvloed.”

De woonminister bracht vorige maand een bezoek aan de Gnephoek op uitnodiging van de gemeente Alphen aan den Rijn en in het bijzijn van de gedeputeerde van Zuid Holland. Het bezoek werd afgerond met een locatiebezichtiging vanaf het uitkijkpunt op de Koningin Maximabrug. De Jonge zei tijdens dit werkbezoek toe dat hij voor het einde van 2022 duidelijkheid wil over de haalbaarheid van woningbouw in de Gnephoek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen vandaag 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige vandaag 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.