Josh Walet

Extern onafhankelijk adviseur gaat advies uitbrengen over woningbouw in de Gnephoek

Naar aanleiding van het werkbezoek aan de Gnephoek in Alphen aan den Rijn heeft woonminister Hugo de Jonge besloten onafhankelijk advies in te winnen over het bouwen van woningen in de Gnephoek.

Dat meldt De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer, die onlangs liet weten voorstander te zijn van woningbouw in de Gnephoek. Het onafhankelijk advies zal uitgebracht worden door Wim Kuijken, voormalig Deltacommissaris, en zal dienen ter afronding van de motie Terpstra-Koerhuis. Kuijken zal in het najaar zijn advies uitbrengen. Met dit onafhankelijke advies moet een basis worden gevormd voor een richtinggevend besluit over de toekomst van de Gnephoek.

Volgens De Jonge heeft Kuijken de inhoudelijke en bestuurlijke expertise om de betrokken partijen en de minister onafhankelijk te adviseren over de mogelijke ontwikkelrichting van de Gnephoek in relatie tot de woningbouwopgave. “Hij zal met de betrokken partijen spreken en door hen van de beschikbare informatie worden voorzien, maar kan niet door de betrokken partijen worden beïnvloed.”

De woonminister bracht vorige maand een bezoek aan de Gnephoek op uitnodiging van de gemeente Alphen aan den Rijn en in het bijzijn van de gedeputeerde van Zuid Holland. Het bezoek werd afgerond met een locatiebezichtiging vanaf het uitkijkpunt op de Koningin Maximabrug. De Jonge zei tijdens dit werkbezoek toe dat hij voor het einde van 2022 duidelijkheid wil over de haalbaarheid van woningbouw in de Gnephoek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.