Josh Walet

Extern onafhankelijk adviseur gaat advies uitbrengen over woningbouw in de Gnephoek

Naar aanleiding van het werkbezoek aan de Gnephoek in Alphen aan den Rijn heeft woonminister Hugo de Jonge besloten onafhankelijk advies in te winnen over het bouwen van woningen in de Gnephoek.

Dat meldt De Jonge in een brief aan de Tweede Kamer, die onlangs liet weten voorstander te zijn van woningbouw in de Gnephoek. Het onafhankelijk advies zal uitgebracht worden door Wim Kuijken, voormalig Deltacommissaris, en zal dienen ter afronding van de motie Terpstra-Koerhuis. Kuijken zal in het najaar zijn advies uitbrengen. Met dit onafhankelijke advies moet een basis worden gevormd voor een richtinggevend besluit over de toekomst van de Gnephoek.

Volgens De Jonge heeft Kuijken de inhoudelijke en bestuurlijke expertise om de betrokken partijen en de minister onafhankelijk te adviseren over de mogelijke ontwikkelrichting van de Gnephoek in relatie tot de woningbouwopgave. “Hij zal met de betrokken partijen spreken en door hen van de beschikbare informatie worden voorzien, maar kan niet door de betrokken partijen worden beïnvloed.”

De woonminister bracht vorige maand een bezoek aan de Gnephoek op uitnodiging van de gemeente Alphen aan den Rijn en in het bijzijn van de gedeputeerde van Zuid Holland. Het bezoek werd afgerond met een locatiebezichtiging vanaf het uitkijkpunt op de Koningin Maximabrug. De Jonge zei tijdens dit werkbezoek toe dat hij voor het einde van 2022 duidelijkheid wil over de haalbaarheid van woningbouw in de Gnephoek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!