Extra aandacht brengt rust terug in Edelstenenbuurt

In augustus 2018 hebben in korte tijd een aantal van elkaar losstaande incidenten plaatsgevonden rondom de Diamantflat en het Topaasplantsoen in de Edelstenenbuurt in Alphen aan den Rijn. "De afgelopen maanden is de rust wedergekeerd en hebben geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden", aldus burgemeester Liesbeth Spies.

Afgelopen zomer werden in de buurt onder andere een man mishandeld op een speelveldje, vernielingen aangericht en werd de politie bekogeld door jongeren. In totaal zijn twaalf aanhoudingen verricht voor verschillende incidenten.

De gemeente heeft direct acties opgestart met aandacht voor veiligheid, meer handhaving en een schone leefomgeving. Het komende half jaar wordt ingezet op uitbreiding van het contact met de buurtbewoners en inzet van professionals. "Doel is de sociale infrastructuur te versterken en het doorgaan met alle goede zaken die nu spelen", aldus Spies.

Wel erkent Spies dat het door de wintermaanden automatisch rustiger is op straat. "Met het lekkere weer zullen meer mensen buiten zijn dan nu in de wintermaanden het geval is", denkt Spies. Van de zomer moet blijken of de maatregelen daadwerkelijk vruchten hebben afgeworpen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:47

Xtra Positive lanceert natuurlijke truffels

De Alphense ondernemers Frangken Tuhumena en zijn zoon Jason Tuhumena lanceren samen met businesspartner Roel Wolfert het nieuwe bedrijf XtraPositive.com. Xtra Positive lanceert organic truffles. De natuurlijke truffels van Xtra Positive verbeteren de stemming, energie en focus!

Politiek plein vandaag 16:01

Financiën Alphen op orde met CDA-wethouder aan de knoppen

De komende weken blikt het CDA met enkele bekende politici terug. Vandaag aan het woord: Kees van Velzen, wethouder namens het CDA, die terugkijkt op een mooie carrière en zijn inzet en betrokkenheid bij het openbaar bestuur. 

Advertorial Sport vandaag 12:35

Open dag op zondag 30 januari bij Jawi

Wachtte je tijdens de lockdown op hét moment om weer aan de slag te gaan met je sportieve doelen? Dat moment is nu! Kom zondag 30 januari naar de open dag van Jawi.