GroenLinks Alphen aan den Rijn

Extra inzet voor arbeidsparticipatie

Wethouder Anouk Noordermeer heeft toegezegd dit jaar met een ambitieus plan te komen om de arbeidsparticipatie in Alphen aan den Rijn te vergroten. Dit deed ze in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni, naar aanleiding van een amendement dat GroenLinks en PvdA hierover indienden.

Aanleiding van het amendement was enerzijds de extra middelen voor participatie die het Rijk beschikbaar heeft gesteld, en anderzijds het feit dat werkbedrijf Rijnvicus in 2021 geld heeft overgehouden. De partijen riepen op om zowel het geld dat werkbedrijf Rijnvicus in 2021 overhield, als de extra middelen voor participatie die het Rijk beschikbaar heeft gesteld, hiervoor te reserveren.

De wethouder stond positief tegenover deze suggestie, maar wilde eerst een plan voordat er geld werd toegewezen. Er is nu toegezegd dat er in het najaar zo’n plan komt om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen, onder andere door scholing, afspraken met het bedrijfsleven, en het leveren van meer maatwerk.

GroenLinks raadslid Max van Lent licht toe waarom GroenLinks en de PvdA dit amendement hebben ingediend: “Wij vinden het belangrijk om budget beschikbaar te houden voor mensen die lastig aan werk komen. De afgelopen jaren is er de nodige energie gestoken in de ontwikkeling van Rijnvicus als mens-ontwikkelbedrijf en is er geïnvesteerd in goede contacten met het bedrijfsleven, de VOA en het MBO. Nu, in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, is het uitgelezen moment om bedrijven te ondersteunen en te motiveren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.”

Hij vervolgt: “Juist door inwoners te helpen een baan te vinden die bij hen past kunnen we hen perspectief bieden! GroenLinks wil vol inzetten op het vinden van werk, juist voor hen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Wat we bovendien ook niet moeten vergeten: meer mensen aan het werk bespaart ook veel kosten, bijvoorbeeld aan bijstand en ondersteuning.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 12:50

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:42

Nieuw plan voor tankstation en snellaadplekken langs N207

Ondernemer Peter van Eijk heeft plannen om langs de N207 tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden een nieuw tankstation te bouwen. Het onbemande TinQ-station komt bij de rotonde van de N207 en de Vriezenweg, aan de kant van Leimuiden.

Sport vandaag 09:26

Diede de Groot wint voor de vijfde keer Australian Open

Diede de Groot (26 jaar), rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot in Alphen, heeft haar zeventiende Grand Slam gewonnen. In de finale van de Australian Open speelde De Groot tegen de Japanse Yui Kamiji.