GroenLinks Alphen aan den Rijn

Extra inzet voor arbeidsparticipatie

Wethouder Anouk Noordermeer heeft toegezegd dit jaar met een ambitieus plan te komen om de arbeidsparticipatie in Alphen aan den Rijn te vergroten. Dit deed ze in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni, naar aanleiding van een amendement dat GroenLinks en PvdA hierover indienden.

Aanleiding van het amendement was enerzijds de extra middelen voor participatie die het Rijk beschikbaar heeft gesteld, en anderzijds het feit dat werkbedrijf Rijnvicus in 2021 geld heeft overgehouden. De partijen riepen op om zowel het geld dat werkbedrijf Rijnvicus in 2021 overhield, als de extra middelen voor participatie die het Rijk beschikbaar heeft gesteld, hiervoor te reserveren.

De wethouder stond positief tegenover deze suggestie, maar wilde eerst een plan voordat er geld werd toegewezen. Er is nu toegezegd dat er in het najaar zo’n plan komt om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen, onder andere door scholing, afspraken met het bedrijfsleven, en het leveren van meer maatwerk.

GroenLinks raadslid Max van Lent licht toe waarom GroenLinks en de PvdA dit amendement hebben ingediend: “Wij vinden het belangrijk om budget beschikbaar te houden voor mensen die lastig aan werk komen. De afgelopen jaren is er de nodige energie gestoken in de ontwikkeling van Rijnvicus als mens-ontwikkelbedrijf en is er geïnvesteerd in goede contacten met het bedrijfsleven, de VOA en het MBO. Nu, in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, is het uitgelezen moment om bedrijven te ondersteunen en te motiveren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.”

Hij vervolgt: “Juist door inwoners te helpen een baan te vinden die bij hen past kunnen we hen perspectief bieden! GroenLinks wil vol inzetten op het vinden van werk, juist voor hen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Wat we bovendien ook niet moeten vergeten: meer mensen aan het werk bespaart ook veel kosten, bijvoorbeeld aan bijstand en ondersteuning.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dronefotografie vandaag 15:53

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 13:42

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Verkeer en vervoer vandaag 13:35

Storing Albert Sweitzerbrug zorgt voor vastlopen verkeer

Vanwege een storing aan de Albert Schweitzerbrug loopt het verkeer op verschillende plekken in Alphen aan den Rijn vast. Het is nog onduidelijk wat er precies met de brug aan de hand is. Op dit moment weten we dat één van de brugkleppen niet naar beneden gaat.

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.