Facelift en energiebesparende maatregelen voor 199 woningen

Vandaag hebben Sander Willems, directeur van Willems Vastgoedonderhoud en Frans Kooiker, directeur-bestuurder a.i. van Woonforte het contract ondertekend voor de renovatie van 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg.

Woonforte investeert in een groot aantal energiebesparende maatregelen. Daarbij krijgen de woningen nieuwe, geïsoleerde gevels, waardoor ze er straks veel mooier gaan uitzien. De uitvoering start in juni van dit jaar.

De keuze voor energiebesparing staat voorop. De corporatie laat bij de woningen (gebouwd in 1976) een combinatie van zes energiemaatregelen uitvoeren. Hiermee gaat het energielabel van de woningen van label D naar minimaal A+. Woonforte kiest ervoor om hiermee de woonlasten voor de huurders te verlagen.

Woonforte investeert ruim € 100.000 per woning, en in totaal meer dan 20 miljoen euro. De 199 woningen in Akkerwinde en Boterbloemweg zijn verdeeld in drie soorten: 6 rolstoelgeschikte woningen (eenlaags woning), 79 tweelaags woningen en 114 drielaags woningen.

Volledige isolatie van de woningen
De woningen krijgen zowel dak- als vloerisolatie en er komen nieuwe kunststof kozijnen met daarin goed geïsoleerd glas. De woningen krijgen ook nieuwe, volledig geïsoleerde voor-, zij- en achtergevels. Deze prefab gevels, met daarin de kozijnen en de deuren, komen direct kant-en-klaar van de fabriek. 

Mechanische ventilatie met warmte-terugwin-installatie
In alle woningen komt een warmte-terugwin-installatie, waarmee de warmte van de woning wordt hergebruikt. Ook zo besparen de bewoners energie en dus geld. Een goede ventilatie en voldoende toevoer van frisse, zuurstofrijke buitenlucht is van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Op elke woning 14 zonnepanelen
Op het dak komen 14 zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen gaat direct naar de huurder zelf. Gemiddeld een derde van de energierekening bestaat uit kosten voor elektriciteit. Met de opbrengst van deze zonnepanelen gaan huurders hierop flink besparen.

Foto: Bloemen Architecten


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!