Faillissement aangevraagd door moederbedrijf Miss Etam

Het moederbedrijf achter onder andere Miss Etam, ook te vinden in de Van Mandersloostraat in Alphen, heeft faillissement aangevraagd. De kledingwinkel in Alphen blijft voorlopig nog open.

De oorzaak van het faillissement betreft financiële problemen, die al langer spelen en die nog niet verbeterd zijn. Het moederbedrijf FNG laat weten niet meer aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen, en zich genoodzaakt te voelen om aangifte van faillissement te doen.

Voor de vestigingen in Nederland is uitstel van betaling aangevraagd, deze winkels blijven voorlopig dus nog open. Dat geldt ook voor Miss Etam in Alphen. Wat dit voor de medewerkers betekent, is nog niet bekend.

‘’Het bedrijf maakte vorige maand al bekend dat het 287 banen wilde schrappen en vijftig winkels wilde sluiten, om zo de kosten te drukken. Het bleek niet genoeg om een faillissement af te wenden’’, aldus NU.nl. 

Naast Miss Etam horen ook onder meer Steps, Brantano, Promiss en Claudia Sträter tot het portfolio van FNG.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.