Faillissementen Ridderhof mijden

e gemeente Alphen gaat alles in het werk stellen om er voor te zorgen dat ondernemers in winkelcentrum Ridderhof niet over de kop gaan.'Wat de oorzaak van een eventueel faillissement van een winkelier ook is, mensen zullen zoiets altijd linken aan het drama', stelt burgemeester Bas Eenhoorn.Verscheidene ondernemers van het winkelcentrum zeiden eerder dat hun omzet aanzienlijk is gedaald sinds Tristan van der Vlis daar zijn wapens leegschoot. Daardoor raakte bijna twee maanden geleden een zeventien mensen gewond en werden zes personen gedood. Daarna pleegde de 24-jarige dader zelfmoord.Sommige ondernemers hebben juridische bijstand ingeschakeld. Eenhoorn durft de stelling niet aan of het winkelcentrum te maken heeft met een imagoprobleem. 'Soms hoor ik van mensen dat het inmiddels gaat zoals het altijd was. Anderen zijn veel negatiever. Wat dat betreft kan ik niet een heel duidelijk beeld krijgen.' Wel is er een zogenoemd kernteam van de gemeente ingesteld dat zich onder andere bezighoudt met de problemen van de ondernemers.Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.