Bloemen Architecten

Familie Van der Valk koopt strook grond dat aanvankelijk bedoeld was voor fastfood restaurant

Naast het nog te bouwen Van der Valk hotel was een stuk grond gereserveerd voor een fastfood restaurant, maar dat plan is nu officieel van de baan. Donderdag hebben Klaas van der Valk en wethouder Gerard van As namelijk hun handtekening gezet onder de koopovereenkomst voor deze strook grond.

Al enkele jaren gaan er geruchten dat KFC zich in Alphen aan den Rijn gaat vestigen. De fastfoodketen zou interesse hebben om zich te vestigen op De Schans II, waar momenteel ook de McDonald’s is gevestigd en in de nabije toekomst het nieuwe Van der Valk hotel komt. Concrete plannen dat de KFC zich daar zou vestigen waren er volgens een woordvoerder vorig jaar nog niet en dat zal in de toekomst ook niet meer het geval zijn. De strook grond is nu namelijk officieel in handen van de familie Van der Valk.

De extra strook grond wordt gebruikt om het hotel groter te maken. Dat maakt onderdeel uit van een wijziging in de plannen voor het nieuwe Van der Valk hotel. Hierdoor, maar ook door de coronacrisis, heeft het plan flink wat vertraging opgelopen. Na het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure, start de bouw van het hotel naar verwachting in het najaar van 2022. De oplevering is circa 1,5 tot 2 jaar later.

Wel of geen vertraging, voor Alphenaren Klaas en Manon van der Valk is het in ieder geval wel duidelijk dat het nieuwe hotel hét visitekaartje langs de N11 moet worden. Ook Van As is blij dat er nu een grote stap is gezet. “Een modern Van der Valk hotel op een prachtige locatie langs de N11 os een prima aanwinst voor onze gemeente!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.