Josh Walet

Fanfare Crescendo Alphen verrast bewoners van verpleeghuis en seniorenflat met optreden

De bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn en seniorenflat Driehoorne werden op woensdagavond 15 juli verrast met een optreden van de drumfanfare van Crescendo Alphen. Een feestelijk moment, niet alleen voor de bewoners, maar ook voor Crescendo. Het was namelijk hun eerste optreden sinds de coronacrisis.

Mét toestemming van de gemeente marcheerde de fanfare, met de goed op elkaar ingespeelde majorettes voorop, als eerste naar de parkeerplaats van Verpleeghuis Oudshoorn. Rollin' in the Deep schalde uit de blazers, begeleid door de percussies van de drumband. Al snel werden de gordijnen opengeschoven en stroomden de balkons vol. De bewoners dansten en klapten volop mee.

Na 10 minuten, en ondertussen met heel wat aanhang van geïnteresseerden en familie, vervolgden ze hun weg langs het Alrijne Ziekenhuis en de Meteorenlaan. Nog altijd ondersteund door muzikale nummers als Euphoria. Eenmaal aangekomen op het plein van Driehoorne hielden ze stil. Daar speelden ze onder andere Funky Town en Bad Romance. En ook hier gingen de bewoners hun balkon op en stroomde zelfs het plein vol. Zo’n half uur verder kwam de fanfare weer in beweging en liepen ze terug naar hun startpunt. Uiteraard uitgezwaaid en beloond met een applaus van het enthousiaste publiek.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.

Wonen en bouwen vandaag 13:14

Laatste grote gevelelement woningen Akkerwinde geplaatst

Momenteel worden 199 woningen in de Akkerwinde en de Boterbloemweg in Alphen energiezuinig gemaakt. Woonforte laat nu weten dat het laatste grote gevelelement van de laatste woning op zijn plek zit.

Overige vandaag 11:31

Thomas Berge doet mee aan hashtag #ikdoenietmeermee

Artiesten uit heel Nederland komen in actie tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Dit doen ze onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Ook Thomas Berge uit Alphen doet mee aan de actie. “Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek.”

Advertorial Winkels vandaag 11:08

Handige services bij Primera Jacobs

Ondanks alle problemen die de detailhandel ondervindt in het huidige coronatijdperk, zijn er toch ook winkels die, crisis of niet, ongekend populair zijn en succesvol door blijven draaien. Primera Jacobs is daar een mooi voorbeeld van. De winkelketen blijkt continu in staat om relevant te blijven en in te spelen op de behoeftes van hun lokale klanten.

Overige vandaag 10:25

Foutief gestalde fietsen bij station worden binnenkort verwijderd

Gevaarlijk of hinderlijk geparkeerde fietsen in de omgeving van het station, het is al een tijdje een probleem in Alphen. Vanwege de grote overlast gaan de handhavers van de gemeente daar nu extra op letten. Onder het motto ‘Fiets fout = fiets weg’, worden binnenkort alle fout gestalde fietsen verwijderd.