VvE

Fazantflat krijgt opfrisbeurt, karakteristieke roodgele kleur verdwijnt

Al ongeveer 60 jaar lang staat de Fazantflat in de Fazantstraat in Alphen bekend om zijn roodgele kleur. Nu hebben de Vereniging van Eigenaren (VvE) en de bewoners samen besloten om de flat een opknapbeurt te geven, waarbij de karakteristieke roodgele kleur plaats zal maken voor antraciet en wit.

Na 60 jaar krijgt de fazantenflat in de Fazantstraat in Alphen een opknapbeurt. “De werkzaamheden zijn recentelijk gestart. De flat krijgt een totaal ander uiterlijk. Het wordt helemaal gemoderniseerd zodat het beter past bij de nieuwbouw”, vertelt Jane Rewijk, voorzitter van de VvE. “We hebben een aantal jaar gespaard om dit te realiseren en nu is het zover.”

Afstand doen van de karakteristieke roodgele kleur is in samenspraak met de bewoners gegaan. “Met zijn alleen hebben we ervoor gekozen om voor een totaal ander uiterlijk te gaan. De huidige kleuren van de flat zijn natuurlijk kenmerkend, maar passen niet bij de nieuwbouw. We gaan daarom voor de kleur antraciet. Ook zullen we met wit werken. Het komt erop neer dat het geel grotendeels zal blijven, maar het rood zal allemaal vervangen worden. De flat zal hiermee een chiquer uiterlijk krijgen en het zal zorgen voor een totaal ander straatbeeld.”

Als kers op de taart komt er op de kopgevel van de flat aan de Thorbeckestraat een kunstwerk van Joost Zwanenburg. “Daar zijn we heel blij mee. Ook hier hebben we samen met de bewoners voor gespaard. De muurschildering wordt een fazant met jonkies, passend bij de naam van de flat natuurlijk”, lacht Rewijk. “We hebben nog geen ontwerp gezien, maar kijkend naar de andere muurschilderingen van Zwanenburg hebben we er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden.”

De werkzaamheden aan de portiekkant van de flat zijn naar verwachting in juli klaar. Volgend jaar volgen de werkzaamheden aan de andere kant van de flat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.