Bibliotheek Alphen aan den Rijn
Advertorial Maatschappelijk

Feestelijke afsluiting eerste PLEK3 groep Alphen-Noord

Donderdag 6 juli is de pilot PLEK3 bij buurthuis Het Mozaïek feestelijk afgesloten. PLEK3 is een project dat in november 2022 is gestart. Bibliotheek Rijn en Venen en Participe bieden samen wekelijks een naschools programma voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen uit de buurt.

De workshops

De kinderen kregen de kans hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Aan de hand van de vier thema’s ‘burgerschap, duurzaamheid, techniek en cultuur’ hebben ze nieuwe kennis, ervaringen en vaardigheden opgedaan. Zo hebben de kinderen o.a. een podcast opgenomen, een stopmotion film gemaakt, een rap geschreven en opgenomen, 3D prints ontworpen en geleerd om met seizoensgroenten te koken.

Laatste les

Alle leerlingen hebben het diploma ontvangen. Ouders en leerkrachten konden het eindresultaat bewonderen van de lipdub die zij voor de laatste lessen met het thema ‘cultuur’ gemaakt hebben.

De kinderen hebben het programma met een 8,5 beoordeeld. Ze gaven aan de activiteiten leuk te vinden en hier veel nieuwe vaardigheden opgedaan te hebben. Daarnaast zijn er nieuwe vriendschappen ontstaan. Er is ervaren te ze slim zijn en dat ze zichzelf kunnen en mogen zijn. "Wat een mooi resultaat", aldus de organisatie.

Vervolg

Voor de groep in Alphen-Noord is PLEK3 nu afgerond, maar bij het buurthuis De Zeehelden is een tweede groep van start die na de zomervakantie verdergaat. In het nieuwe schooljaar start er ook een PLEK3 groep in Boskoop.


Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.