Parkvilla

Feestelijke aftrap van de Parkvilla Zomerweken

Op zondagochtend 19 juli om 11:00 uur gaf de nieuwe wethouder Erik van Zuylen de feestelijke aftrap van de Parkvilla Zomerweken. De komende weken kun je bij Parkvilla terecht voor buitentheater, kinderfilms, culturele zondagen, inspirerende workshops en muziek.

De aftrap werd verzorgd door de nieuwe wethouder Van Zuylen. Hij is de vervanger van Leo Maat, die vanwege gezondheidsredenen zijn taken als wethouder neer moest leggen. Van Zuylen heeft Duurzaamheid, Cultuur, Afval en Dierenwelzijn, Milieu en Natuurbeleid in zijn portefeuille, waardoor hij de aangewezen persoon was om het culturele zomerprogramma feestelijk te openen.

Na een welkomstwoord van Marijke Licher, directeur van Parkvilla, gaven meisjes van de balletopleiding een mooie voorstelling. De wethouder hield vervolgens een speech over het belang van cultuur in de Alphense samenleving, waarna het lint werd doorgeknipt met behulp van Parkvilla medewerkers. Zij droegen voor de gelegenheid speciale 1,5 meter rokken.

Parkvilla Zomerweken

Parkvilla biedt deze zomervakantie zeer uiteenlopende activiteiten aan voor alle leeftijden. Niemand hoeft zich te vervelen! Het programma start op 19 juli en duurt tot 30 augustus. Voor de kids vanaf 2 jaar is er buitentheater met ‘Op vakantie met Dirk Scheele’, een zonnig vakantie-popconcert, Joris en de draak, een ridderverhaal met een stoer meisje, en de humoristische voorstelling met een (s)taartje: Taart voor tijger. Op creatief vlak is er Studio Puinhoop, beeldhouwen en danslessen. Voor volwassenen zijn er zomerse fotowandelingen, buiten fotograferen, workshops  beeldhouwen en gemengde technieken, portret- en modelschilderen en buiten tekenen en schilderen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.