Gemeente Alphen aan den Rijn

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Sinds 2014 vormen Alphen, Boskoop en het voormalige Rijnwoude samen één gemeente. Bij het jubileumfeest waren alle kernen van de gemeente vertegenwoordigd, hoewel de belangstelling varieerde. Aarlanderveen en Alphen hadden uitverkochte tickets, terwijl in Boskoop, Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk en Zwammerdam nog kaarten beschikbaar waren. Ondanks dat niet alle 2000 kaarten werden vergeven, was de opkomst met 1735 bezoekers indrukwekkend.

Genoten

Burgemeester Spies verwelkomde de aanwezigen in de Romeinse arena en deelde haar vreugde over het evenement op Facebook: "Wat een heerlijke Midzomeravond was het gisteren in het Archeon. Onze gemeente bestaat tien jaar en dat vieren we graag met elkaar! Ik heb genoten van de leuke gesprekken, mooie ontmoetingen en enthousiaste reacties. Onze prachtige gemeente wordt gevormd door ons allemaal. Samen vieren verbindt ons en versterkt dat gevoel nog meer! Dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische Midzomeravond!"

Stadsdichter Shanty Louis bracht een spoken word voordracht over het leven in Alphen, getiteld "Een van de gelukkigste gemeentes". De aanwezigen werden vervolgens getrakteerd op optredens, hapjes en drankjes, en er was een streekmarkt met lokale specialiteiten. Om 23.00 uur kwam het midzomerfeest ten einde.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.