Ashram College

Feestelijke opening van het nieuwe schoolgebouw bij het Ashram College

Na meer dan veertig jaar onderwijs in het vertrouwde oude schoolgebouw, heeft het Ashram College vandaag de feestelijke opening gevierd van een splinternieuw, eigentijds schoolgebouw. Gelegen op het terrein van het Ashram College, staat nu een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw dat perfect aansluit bij de eisen van het hedendaagse onderwijs.

De plannen voor renovatie waren al jarenlang in de maak, maar pas in het begin van 2022 werd de eerste steen gelegd voor de bouw van het nieuwe L-vormige schoolgebouw, recht tegenover het oude pand, aan de zijde van het Marsdiep en de Burgemeester Bruins Slotsingel. Het nieuwe gebouw is ontworpen met duurzaamheid als prioriteit, met energieneutrale voorzieningen zoals warmtepompen en zonnepanelen.

Domeinen

Een opvallende vernieuwing in het ontwerp is de indeling in domeinen, een concept dat goed aansluit bij de moderne onderwijsmethoden. Volgens het schoolbestuur zullen verschillende vakken worden gegroepeerd in specifieke delen van het schoolgebouw. Hierdoor zal er bijvoorbeeld een speciaal domein voor wetenschapsvakken (science) zijn, evenals een domein voor maatschappelijke vakken (society).

De school laat weten: "De leerlingen zullen worden verplaatst naar het nieuwe gedeelte van de school. Het oude gedeelte zal worden afgebroken en vervolgens opnieuw worden opgebouwd."

Het nieuwe adres is vanaf vandaag Marsdiep 293, 2401 XH Alphen aan den Rijn.

IMG_3745.jpg

IMG_3746.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.