Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Laat je betoveren door Jannes de Goochelaar, kom alles te weten over de geschiedenis van het park tijdens een rondleiding door de Historische Vereniging, doe mee met een schilderworkshop en-plein-air, bewonder de maquette van het Hof van Alphen, maak je eigen mini-buitenhuis en ga in gesprek met echte 19e-eeuwse buitenplaatsbewoners die heerlijk zitten te picknicken in het park.

Wil je zelf ook picknicken? Restaurant Alfreds heeft speciaal voor deze dag heerlijke picknicks samengesteld. Voor meer informatie en reserveren: 0172 - 42 57 57 of info@alfreds.nl. Neem je eigen kleedje mee!

Bij Cultuurcentrum Parkvilla valt deze dag ook veel te genieten, met open lessen, workshops en voorstellingen ter ere van hun open dag. Sluit de dag af in stijl met het concert van All the King’s Daughters van 16.00 tot 18.00 uur.

Deelname aan alle workshops en activiteiten is gratis. In verband met de corona-maatregelen kan het voorkomen dat een workshop of rondleiding vol zit. Probeer het dan later gewoon nog eens, er is genoeg te doen!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 15:42

Beleef Alphen: skiën bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen vandaag 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld. 

Calamiteiten vandaag 13:10

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file.