Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Laat je betoveren door Jannes de Goochelaar, kom alles te weten over de geschiedenis van het park tijdens een rondleiding door de Historische Vereniging, doe mee met een schilderworkshop en-plein-air, bewonder de maquette van het Hof van Alphen, maak je eigen mini-buitenhuis en ga in gesprek met echte 19e-eeuwse buitenplaatsbewoners die heerlijk zitten te picknicken in het park.

Wil je zelf ook picknicken? Restaurant Alfreds heeft speciaal voor deze dag heerlijke picknicks samengesteld. Voor meer informatie en reserveren: 0172 - 42 57 57 of info@alfreds.nl. Neem je eigen kleedje mee!

Bij Cultuurcentrum Parkvilla valt deze dag ook veel te genieten, met open lessen, workshops en voorstellingen ter ere van hun open dag. Sluit de dag af in stijl met het concert van All the King’s Daughters van 16.00 tot 18.00 uur.

Deelname aan alle workshops en activiteiten is gratis. In verband met de corona-maatregelen kan het voorkomen dat een workshop of rondleiding vol zit. Probeer het dan later gewoon nog eens, er is genoeg te doen!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 18:30

Opening terras in de speeltuin van Avifauna

Vandaag heeft Van der Valk Avifauna positief bericht gekregen van de gemeente. Het terras in de speeltuin van Avifauna mag geopend worden!

Winkels vandaag 16:29

Albert Heijn in De Aarhof wordt door verbouwing 200m2 groter

De Albert Heijn in winkelcentrum De Aarhof gaat verbouwen. De supermarkt krijgt er zo’n 200m2 aan winkeloppervlak bij. De plek waar voorheen de oude hellingbaan stond die naar het parkeerdek leidde, wordt namelijk bij de winkel getrokken.

Politie vandaag 15:40

Drugsvangst in Alphen door een agent in burger

Op vrijdagavond 7 mei is een agent in burger tijdens een controle in Alphen een mooie vangst op het spoor gekomen. Er werden diverse kleine hoeveelheden drugs en contant geld aangetroffen in een auto.