Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Laat je betoveren door Jannes de Goochelaar, kom alles te weten over de geschiedenis van het park tijdens een rondleiding door de Historische Vereniging, doe mee met een schilderworkshop en-plein-air, bewonder de maquette van het Hof van Alphen, maak je eigen mini-buitenhuis en ga in gesprek met echte 19e-eeuwse buitenplaatsbewoners die heerlijk zitten te picknicken in het park.

Wil je zelf ook picknicken? Restaurant Alfreds heeft speciaal voor deze dag heerlijke picknicks samengesteld. Voor meer informatie en reserveren: 0172 - 42 57 57 of info@alfreds.nl. Neem je eigen kleedje mee!

Bij Cultuurcentrum Parkvilla valt deze dag ook veel te genieten, met open lessen, workshops en voorstellingen ter ere van hun open dag. Sluit de dag af in stijl met het concert van All the King’s Daughters van 16.00 tot 18.00 uur.

Deelname aan alle workshops en activiteiten is gratis. In verband met de corona-maatregelen kan het voorkomen dat een workshop of rondleiding vol zit. Probeer het dan later gewoon nog eens, er is genoeg te doen!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 17:18

Van Ekris stunt met top model CHR tot de kerst

Toyota Alphen aan den Rijn en Mijdrecht knallen er dit jaar nog even hard tegenaan met een hele ruime inruilbonus van € 2.000 en een extra bonus van € 350 voor accessoires. Deze actie is net ingegaan en is tot eind dit jaar geldig op de huidige voorraad. Bereken alvast je inruilwaarde binnen een paar seconden via deze link.

Voor Kinderen vandaag 16:29

Berenjacht krijgt een vervolg in Alphen, geheel in Sinterklaas-stijl

Achter de ramen van woningen in Alphen verschijnen de laatste tijd steeds meer gluurpietjes. Inwoners van Alphen worden op social media opgeroepen om een gluurpietje achter het raam te plakken. Vervolgens kunnen de kinderen met een Sinterklaasbingokaart op zoek naar de pieten.

Wonen en bouwen vandaag 12:45

Sloop woningen Rode Dorp deze week van start

Het is zover: de sloop van de leegstaande woningen in het Rode Dorp start. In de week van 24 november voert sloopbedrijf Kjeld B.V. de grote machines aan waarmee zij de woningen afbreken. Ze starten in die week met het leeghalen van de tuinen en het slopen van de bergingen. Daarna beginnen ze ook direct met het slopen van de woningen zelf.