Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.

Anglia is een organisatie die wereldwijd examens aanbiedt in de Engelse taal. Het doel is om het Engels stap voor stap aan te bieden en te toetsen. Leerlingen kunnen dit op hun eigen niveau volgen. Ben je goed in Engels, dan word je extra uitgedaagd.

Havo- en Vwo-niveau

Dertien leerlingen uit klas 3 en vier leerlingen uit klas 4 van vmbo-kader hebben ondanks corona extra trainingen gevolgd. Op 18 juni vonden de examens in lezen, schrijven en luisteren plaats. Lies Kollen, docent Engels op het Leerpark: “Ik ben ontzettend trots! Extra bijzonder is dat deze leerlingen op Havo-niveau en zelfs één leerling op Vwo-niveau het examen hebben volbracht.”

Leerlingen met talent voor de Engelse taal worden gestimuleerd en via de Anglia-examens krijgt dit een mooie en officiële erkenning. Op de Groene Hart Topmavo en Lyceum is Anglia al een vertrouwde aanwinst. Hier kunnen leerlingen vanaf de brugklas deelnemen aan de examens. “Voor het Leerpark is Anglia een prachtige aanvulling op het onderwijsaanbod. Ook dit cursusjaar gaat de school aan de slag met leerlingen in de bovenbouw die extra uitdaging zoeken.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:09

"Onwijs goed concept voegt iets toe aan de samenleving"

De combinatie van een zwembad, een buurthuis en een vitaliteitscentrum is volgens directeur Remco Pielstroom een goed idee voor zwembad De Hoorn. In plaats van een niet rendabel buitenbad kan een combinatie van functies iets toevoegen aan de samenleving.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:21

Op pad met de elektrische Mazda MX-30: een unieke rijervaring in een stoere auto

Elektrische auto’s zijn bezig aan een flinke opmars. Toch zijn er nog veel mensen die de voorkeur geven aan een schakelbak, voornamelijk vanwege het opladen en een beperktere actieradius. Maar wegen de voordelen van een elektrische auto niet zwaarder? Wij testten het uit met de eerste 100 procent elektrische auto van Mazda, de MX-30.

Winactie Horeca gisteren 15:36

Win een Spooky Sunday box van Alfreds voor twee personen

Kom jij alvast graag in de stemming voor Halloween? Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen namens Alfreds een Spooky Sunday box weggeven! Deze box is gevuld met heerlijke versnaperingen, geheel in Halloween-stijl.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:15

GGD Hollands Midden: “Neem een mondkapje mee naar de teststraat”

Op dit moment komt het nog regelmatig voor dat personen die zich in een van de corona teststraten laten testen, geen mondkapje dragen. GGD Hollands Midden doet daarom het dringende verzoek om altijd een mondkapje mee te nemen naar de teststraat.