Josh Walet

Felle brand in woning Marsdiep, tachtig bewoners geëvacueerd

Vrijdag op zaterdagnacht is er brand uitgebroken in een woning op de 3e etage van de Marsdiepflat. De brandweer schaalde op tot grote brand.

Rond 04:05 uur werd de brandweer opgeroepen voor de woningbrand, direct bij aankomst kwam er al veel rook vrij en werd er opgeschaald naar middelbrand. De politie begon direct met het ontruimen van de flat. De brandweer had het vuur na enige tijd onder controle, de schade aan de woning is groot.

De ongeveer tachtig geëvacueerde bewoners werden al snel opgevangen in het naastgelegen Ashram College. Omdat de brandweer vrijwel alle woningen wilde controleren op rook en koolmonoxide, moesten bewoners hun sleutels afgeven bij de politie en kon de brandweer vervolgens woning voor woning controleren.

Ook kwamen er meerdere ambulances ter plaatse uit voorzorg. Uiteindelijk is één persoon vanwege rookinhalatie vervoerd naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

IMG-20200926-WA0011.jpg

IMG-20200926-WA0009.jpg

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:55

Politie arresteert Alphenaren voor witwassen en drugshandel

Op dinsdagochtend 27 oktober heeft de politie drie Alphenaren aangehouden. Twee Alphenaren (34 en 35) zijn aangehouden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen en handel en productie in softdrugs. De andere Alphenaar (22) is aangehouden als medeverdachte. 

Onderwijs gisteren 18:24

Lyceumleerlingen komen voor het eerst in het nieuwe schoolgebouw

Een feestelijke dag voor leerlingen van het Groene Hart Lyceum in Alphen. Zij mochten op dinsdag 27 oktober namelijk voor het eerst kennis maken met hun nieuwe school. Alle leerjaren volgden apart van elkaar een programma op school om het gebouw te leren kennen. Woensdag is de eerste echte lesdag in het nieuwe schoolgebouw.

Advertorial Horeca gisteren 17:49

Bedrijfskerstdiner wordt spectaculaire Drive Thru

Alfreds heeft iets unieks bedacht. Normaal gesproken hebben zij in de decembertijd veel bedrijven die bij hen de kerstdiners en kerstborrels boeken. Dit jaar wordt dat toch even anders, dus daar moest een nieuw en uniek idee voor komen: de Alfreds Drive Thru!

Politie gisteren 17:22

Jongens fietsen over straat met ‘coronabanner’

Het was een merkwaardig gezicht toen politieagenten zaterdagnacht drie jongens in de Planetenbuurt zagen fietsen. Zij hadden namelijk een banner met daarop de coronaregels bij zich.