Politie Alphen

'Fiets met trapondersteuning’ is volgens politie toch echt een verboden bromfiets

Donderdag heeft de politie een bestuurder staande gehouden. Volgens de bestuurder reed hij op een fiets met trapondersteuning, maar dat ging volgens de agenten niet op. En dat leverde de bestuurder een bekeuring op.

De politie kwam de bestuurder tegen tijdens surveillance. ‘Fiets met trapondersteuning’ was volgens de agenten niet van toepassing om meerdere redenen. Zo leverde de motor te veel vermogen (350W) en had het voertuig een gashendel. “Er werd niet gefietst”, geeft de politie aan. Kortom: een verboden voertuig. Dat leverde de bestuurder een bekeuring op.

Het is niet de eerste keer dat de politie een bestuurder aan heeft moeten houden vanwege het rijden op zo’n fiets. Het kwam donderdag zelfs twee keer vlak achter elkaar voor. Ook de tweede bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij reed op een voertuig met een gashendel en dus niet fietste. “Zo’n voertuig wordt beschouwd als een niet goedgekeurde bromfiets, en zoals het Openbaar Ministerie verzoekt wordt hier tegen opgetreden en bekeurd.”

Weet je de regels niet meer zo goed? Check hier de regels voor elektrische fietsen en speed-pedelecsbijzondere bromfietsen, en elektrische steps.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.