Politie Alphen

'Fiets met trapondersteuning’ is volgens politie toch echt een verboden bromfiets

Donderdag heeft de politie een bestuurder staande gehouden. Volgens de bestuurder reed hij op een fiets met trapondersteuning, maar dat ging volgens de agenten niet op. En dat leverde de bestuurder een bekeuring op.

De politie kwam de bestuurder tegen tijdens surveillance. ‘Fiets met trapondersteuning’ was volgens de agenten niet van toepassing om meerdere redenen. Zo leverde de motor te veel vermogen (350W) en had het voertuig een gashendel. “Er werd niet gefietst”, geeft de politie aan. Kortom: een verboden voertuig. Dat leverde de bestuurder een bekeuring op.

Het is niet de eerste keer dat de politie een bestuurder aan heeft moeten houden vanwege het rijden op zo’n fiets. Het kwam donderdag zelfs twee keer vlak achter elkaar voor. Ook de tweede bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij reed op een voertuig met een gashendel en dus niet fietste. “Zo’n voertuig wordt beschouwd als een niet goedgekeurde bromfiets, en zoals het Openbaar Ministerie verzoekt wordt hier tegen opgetreden en bekeurd.”

Weet je de regels niet meer zo goed? Check hier de regels voor elektrische fietsen en speed-pedelecsbijzondere bromfietsen, en elektrische steps.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken gisteren 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker gisteren 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie 29 sep. 2023 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.