Josh Walet

Fietsers Avond LAURA gaan bijna van start

De 51e editie van de Avondfietsvierdaagse gaat dinsdagavond 7 juni van start. Volgende maand volgt de Dag LAURA. De organisatie vreest wel voor het voortbestaan van het evenement.

Liefhebbers van een sportieve uitdaging kunnen deze week op de fiets stappen om mee te doen aan de avondfietsvierdaagse. De Avond LAURA vindt van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni plaats. De routes tijdens de Avond LAURA zijn om en nabij de 35 kilometer lang en gaan door de natuur in het Groene Hart.

Voortbestaan evenement

De komende paar jaar zal de LAURA nog gewoon doorgaan, maar wat er na 2024 gaat gebeuren is nog onduidelijk. De organisatie heeft namelijk dringend nieuwe vrijwilligers en bestuursleden nodig, net als meer deelnemers. Maar deze nieuwe mensen blijven uit. “Laat onze LAURA niet verloren gaan en help ons”, aldus de organisatie. Wel benadrukt de organisatie dat dit geen invloed heeft op hun enthousiasme. “Maar duidelijk is het wel, komt er geen verandering in de belangstelling dan is de 75e LAURA in 2024 de laatste, helaas.”

LAURA

Volgende maand is de Dag LAURA van 5, 6, 7 en 8 juli. Tijdens de Dag LAURA kun je kiezen tussen vier afstanden: 40, 60, 80 of 100 km. De naam LAURA staat voor de vier plaatsen die tijdens het jaarlijkse evenement worden aangedaan. De deelnemers rijden op de eerste dag richting Leiden, op de tweede dag richting Amsterdam, op de derde dag richting Utrecht en op de laatste dag richting Rotterdam. Alphen is alle vier de dagen de start- en finishplaats.

Lees ook: Oud Alphen: de LAURA kent een jarenlange geschiedenis


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.