Alphens EV

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.

Het nieuwe Programma Fiets wordt aangeboden aan de gemeenteraad. Zodra de raad akkoord is wordt het beleidsplan 2019-2022 uitgevoerd. De rode draad is dat de fiets voortaan als volwaardig vervoermiddel wordt beschouwd.

"De fiets is nu en straks het uitgangspunt bij de aanleg van wegen", meldt wethouder Kees van Velzen. "Fietssnelwegen zijn inmiddels aardig serieus te nemen. In de centrumgebieden van de dorpen zou de fiets verkeersproblemen kunnen oplossen in combinatie met weren van auto’s, zoals nu ook in Alphen-Stad gebeurt."

Om de fiets de gewenste stevige plek te geven, zijn er nog wel obstakels uit de weg te ruimen. Er moeten bijvoorbeeld meer fietsparkeerplaatsen komen. Ook moeten fietspaden breder worden gemaakt en vindt de wethouder dat fietssnelwegen met een andere kleur duidelijker moeten worden aangegeven. "In het ontwerp moet een fietspad een route zonder gedoe zijn. Dus geen stoplichten en geen harde kruisingen. En, de fiets moet worden gepromoot als volwaardig vervoermiddel."

Bij het opstellen van het Programma Fiets is samengewerkt met onder meer Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond en verschillende dorpsoverleggen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:22

Een muzikaal feest met Piano en Pils bij Maggie Blue

Reserveer maar alvast een plekje in je agenda, want Piano en Pils is terug van weggeweest bij Maggie Blue! Elke maand zal het spetterende duo zorgen voor een feestelijke zaterdagavond.  

Overige gisteren 17:11

Alphenaar vrijgelaten na vechtpartij

Op zondagochtend 13 oktober vond er een vechtpartij plaats in de Julianastraat in Alphen. De politie heeft de verdachte, een 36-jarige Alphenaar, vrijgelaten.  

Horeca gisteren 16:18

Restaurantweek: ZoetWater

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer ZoetWater in Nieuwkoop. 

Advertorial Winkels gisteren 13:26

Dessous Lingerie

Op zoek naar lingerie, bad-, nacht- of beenmode? Je bent voor deze – en andere – artikelen aan het juiste adres bij Dessous Lingerie. Kom je in oktober langs? Dan kun je profiteren van de kortingsactie!