Fietsmaatjes Alphen

Fietsmaatjes gaat corona-proof de weg op

Fietsmaatjes is een stichting die zich inzet voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Door de coronacrisis stond dit de afgelopen tijd helaas stil. Maar nu gaat Fietsmaatjes Alphen de weg weer op, geheel corona-proof.

Het team van Fietsmaatjes heeft nagedacht over een oplossing om mensen toch weer in de gelegenheid te stellen om op een verantwoorde manier te kunnen fietsen. In navolging van initiatieven in buurgemeenten, en na afstemming met de doelgroep en met de gemeente Alphen aan den Rijn, worden de vijf duofietsen van de stichting nu corona-proof gemaakt door middel van een tussenscherm.

Corona-proof fietsen

"Een duofiets is 1 meter 20 breed, anderhalve meter afstand tussen gast en vrijwilliger is dus per definitie niet mogelijk. Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp kwam in april in het nieuws met duofietsen met een tussenscherm. Van hen hebben wij het idee deels overgenomen", vertelt George Schrama, technisch coördinator van Fietsmaatjes.

Secretaris Wilke Ebeling maakte vervolgens de metalen constructie waarmee het tussenscherm op de fiets geplaatst kan worden. “We zijn even flink aan het klussen geweest, maar het resultaat mag er zijn”, lacht Wilke. “Onze gasten en vrijwilligers kunnen weer gaan fietsen.”

En dat willen de meesten maar al te graag, bleek uit een korte enquête die de stichting hield onder haar vrijwilligers en gasten. Nu ook de gemeente Alphen aan den Rijn positief geadviseerd heeft over deze aanpassing van de duofietsen, kan er weer genoten worden van het samen fietsen.

duofiets met tussenscherm FMA 3.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 16:59

Kinderen voor Kinderen gaat op bezoek in Museumpark Archeon

De Kinderboekenweek 2020 is van start gegaan. Het thema is ‘En toen?’, waarbij we teruggaan in de geschiedenis. Kinderkoor Kinderen voor Kinderen is letterlijk de geschiedenis ingedoken en bracht hiervoor een bezoek aan Museumpark Archeon in Alphen.

Evenementen gisteren 15:55

Horrorliefhebbers zijn welkom in Alphens Spookhuis

Op maandag 19 oktober opent de ‘Fright Factory’ haar deuren aan de Olympiaweg in Alphen aan den Rijn. Deze Halloween experience is een project vanuit Poppodium MAX en Stichting De Fantasie Compagnie.

Rechtszaak gisteren 15:04

OM eist jeugd-tbs tegen tiener voor doodsteken neef

De 19-jarige Alphenaar die op 23 februari zijn 16-jarige neef uit Amsterdam doodstak in de Diamantbuurt in Alphen had waanbeelden, zo zei hij zelf tijdens de zitting op woensdag 30 september. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft jeugd-tbs geëist tegen de verdachte.

Advertorial Dieren gisteren 14:23

Open dag bij de Kleine Hondjes Club

Shih Tzu’s, Jack Russels, Teckels en andere kleine honden opgelet! Op zondag 4 oktober houdt de Kleine Hondjes Club een open dag. En daar kun jij bij zijn!