Fietsmaatjes Alphen

Fietsmaatjes gaat corona-proof de weg op

Fietsmaatjes is een stichting die zich inzet voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Door de coronacrisis stond dit de afgelopen tijd helaas stil. Maar nu gaat Fietsmaatjes Alphen de weg weer op, geheel corona-proof.

Het team van Fietsmaatjes heeft nagedacht over een oplossing om mensen toch weer in de gelegenheid te stellen om op een verantwoorde manier te kunnen fietsen. In navolging van initiatieven in buurgemeenten, en na afstemming met de doelgroep en met de gemeente Alphen aan den Rijn, worden de vijf duofietsen van de stichting nu corona-proof gemaakt door middel van een tussenscherm.

Corona-proof fietsen

"Een duofiets is 1 meter 20 breed, anderhalve meter afstand tussen gast en vrijwilliger is dus per definitie niet mogelijk. Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp kwam in april in het nieuws met duofietsen met een tussenscherm. Van hen hebben wij het idee deels overgenomen", vertelt George Schrama, technisch coördinator van Fietsmaatjes.

Secretaris Wilke Ebeling maakte vervolgens de metalen constructie waarmee het tussenscherm op de fiets geplaatst kan worden. “We zijn even flink aan het klussen geweest, maar het resultaat mag er zijn”, lacht Wilke. “Onze gasten en vrijwilligers kunnen weer gaan fietsen.”

En dat willen de meesten maar al te graag, bleek uit een korte enquête die de stichting hield onder haar vrijwilligers en gasten. Nu ook de gemeente Alphen aan den Rijn positief geadviseerd heeft over deze aanpassing van de duofietsen, kan er weer genoten worden van het samen fietsen.

duofiets met tussenscherm FMA 3.jpeg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.