Fietsmaatjes Alphen

Fietsmaatjes gaat corona-proof de weg op

Fietsmaatjes is een stichting die zich inzet voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Door de coronacrisis stond dit de afgelopen tijd helaas stil. Maar nu gaat Fietsmaatjes Alphen de weg weer op, geheel corona-proof.

Het team van Fietsmaatjes heeft nagedacht over een oplossing om mensen toch weer in de gelegenheid te stellen om op een verantwoorde manier te kunnen fietsen. In navolging van initiatieven in buurgemeenten, en na afstemming met de doelgroep en met de gemeente Alphen aan den Rijn, worden de vijf duofietsen van de stichting nu corona-proof gemaakt door middel van een tussenscherm.

Corona-proof fietsen

"Een duofiets is 1 meter 20 breed, anderhalve meter afstand tussen gast en vrijwilliger is dus per definitie niet mogelijk. Fietsmaatjes Leiden/Leiderdorp kwam in april in het nieuws met duofietsen met een tussenscherm. Van hen hebben wij het idee deels overgenomen", vertelt George Schrama, technisch coördinator van Fietsmaatjes.

Secretaris Wilke Ebeling maakte vervolgens de metalen constructie waarmee het tussenscherm op de fiets geplaatst kan worden. “We zijn even flink aan het klussen geweest, maar het resultaat mag er zijn”, lacht Wilke. “Onze gasten en vrijwilligers kunnen weer gaan fietsen.”

En dat willen de meesten maar al te graag, bleek uit een korte enquête die de stichting hield onder haar vrijwilligers en gasten. Nu ook de gemeente Alphen aan den Rijn positief geadviseerd heeft over deze aanpassing van de duofietsen, kan er weer genoten worden van het samen fietsen.

duofiets met tussenscherm FMA 3.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.