Gemeente Alphen aan den Rijn

Fietspad Prins Bernhardlaan is verbreed: fietsers kunnen twee richtingen op fietsen

De afgelopen weken heeft het fietspad aan de westkant van de Prins Bernhardlaan in Alphen een metamorfose ondergaan. Het fietspad is namelijk verbreed, zodat fietsers nu ook twee richtingen op kunnen rijden.

Het gaat om het afronden van werkzaamheden op het fietspad tussen de Hoorn en de Prinses Irenelaan. Het verbreden van het fietspad langs de Prins Bernhardlaan maakt onderdeel uit van het plan om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren. Door het voltooien van deze werkzaamheden kunnen fietsers nu over het gehele fietspad langs de Prins Bernhardlaan in twee richtingen fietsen. “Dat betekent een betere fietsverbinding via de Prins Bernhardlaan met onder andere het station en het centrum van Alphen aan den Rijn”, aldus de gemeente.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.