Fietsroute oorlogserfgoed officieel geopend

Ter gelegenheid van Open Monumentedag 2021, is vandaag de fietsroute langs herinneringen aan de 2e Wereldoorlog officieel geopend. 

Op 23 plaatsen in de gemeente Alphen aan den Rijn zijn herinneringen aan de 2e Wereldoorlog nog tastbaar aanwezig. Op ieder punt is informatie aanwezig aangevuld met een QR-code en een transponder. Met een smartphone kan daardoor aanvullende informatie worden opgehaald aangevuld met fotomateriaal en gesproken tekst. Op de website https://oorlogserfgoed.nl/index.html is alle informatie ook beschikbaar. 

De route kan op ieder gewenst punt gestart en beëindigd worden. De totale lengte is 60 km en loopt door van Benthuizen tot aan Aarlanderveen. Diverse organisaties hebben samengewerkt aan de totstandkoming, zoals de projectgroep 75 jaar Vrijheid Alphen aan den Rijn, Stichting Herdenking Joodse Vervolgingsslachtoffers, de gemeente Alphen aan den Rijn en historicus Kees Visschedijk.

In de Raadszaal presenteerde Albert Bremer het project en vertelden Kees Slingerland en Bernadette Verhoef hoe diverse initiatieven op dit gebied tot een gemeenschappelijke route hadden geleid. De aanwezigen gingen daarna te voet naar de voormalige synagoge bij de van Mandersloostraat. Daar opende wethouder Erik van Zuylen officieel de route.   

 

 

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:34

100 jaar Albert Heijn in Alphen aan den Rijn

In 2021 was het een eeuw geleden dat Albert Heijn zich vestigde in Alphen aan den Rijn. Op 1 maart 1921 opende er namelijk voor het eerst een winkel van Albert Heijn in de Julianastraat. Dat filiaal is inmiddels alweer jaren gesloten, maar Albert Heijn is nog steeds te vinden in het Alphense straatbeeld. Het jubileum is wel een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen honderd jaar. Duik je mee in de geschiedenis van de Albert Heijn in Alphen aan den Rijn? 

Werken gisteren 14:40

De nieuwste vacatures van week 3

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.

Limesjaar 2022 gisteren 11:51

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.