Parkvilla
Advertorial Muziek

Film 'Lagu Lagu' en live muziek Jessica Manuputty

Op zaterdag 11 november organiseert Parkvilla een avondvullend programma met Moluks buffet (optioneel), de film 'Lagu Lagu' en een live optreden van Jessica Manuputty. Jessica maakt als zangeres naam in de Nederlandse jazz- soul- en popmuziek. Ze speelde met Jett Rebel, Barry Hay, het Metropole Orkest, in een uitverkocht Paradiso en op bekende festivals als Pinkpop en Lowlands.

Ter ere van haar voorouders en om het hen aangedane onrecht niet te vergeten, stort Jessica Manuputty zich in het herdenkingsjaar op ‘lagu lagu’. Deze traditionele Molukse liedjes gaan over heimwee naar de Molukken en Ambon. Jessica spant zich in om de muziek traditioneel te laten klinken en wil ook haar eigen ideeën en die van haar musici eraan toevoegen. Op deze manier maakt zij met producer Jett Rebel een unieke plaat.

In 2021 is het 70 jaar geleden dat Molukse KNIL-militairen en hun gezinnen per boot naar Nederland werden verscheept. Zij moesten hier van de regering de ontwikkelingen in de nieuwe staat Indonesië afwachten alvorens terug te keren naar hun geliefde Molukken. Van een terugkeer is het echter nooit gekomen. De Molukse muzikant Piet Loppies, grootvader van Jessica Manuputty, is een van de KNIL-militairen die in 1951 op de Amsterdamse Javakade arriveerde.

Klik hier voor meer info en tickets.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:37

Sloop gestart nieuwbouwlocatie SteekterOever Alphen aan den Rijn

Afgelopen week is de sloop gestart van de huidige opstallen op de SteekterOever-locatie aan de Steekterweg in Alphen aan de Rijn. Op deze plek zullen het komende jaar 25 luxe Oeverwoningen, Hofwoningen en Kadewoningen verrijzen. 

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.