KHABBAZ
Advertorial Muziek

Finale Bandcontest Alphen on Fire op 1 april in Parkvilla

Na vijf spannende voorrondes met verrassend veel muzikaal talent is het zover op zaterdagavond 1 april. In Parkvilla komen de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar en zorgen zij voor een waanzinnige line up van Alphens talent. 

Daarna is het de schone taak van de jury om de meest veelbelovende band als winnaar van de contest uit te roepen. Publiek is vanaf 20:00 uur van harte welkom om de finalisten te komen aanmoedigen en te genieten van alle optredens.

Zes finalisten

Alphen on Fire heeft de afgelopen maanden verrassend veel onontdekt lokaal muziektalent voor het voetlicht gebracht: jong en oud, met en zonder podiumervaring en binnen diverse muziekstijlen. Van november tot en met maart vonden voorrondes plaats op diverse lokale podia. Van de 19 deelnemende bands kwamen Sann!e & Friends, Slow Start, Phrase., Simon, Temporicide en Mark, Frank & Money als winnaars uit de bus.

De band Sann!e & Friends trapt de avond af met een mix van Nederpop, Hiphop & R&B waarop je niet kan blijven stilzitten. Slow Start speelt post-mid-life-crisis rock: eigen nummers met een rafelig randje en invloeden uit de jaren 80. Singer-songwriter Simon betovert het publiek samen met zijn band met zijn prachtige stem en gevoelige nummers. De vijfkoppige rockband Phrase. speelt eigenzinnige covers én eigen repertoire met een stortvloed aan power, gevoel energie. De jonge upcoming metalband Temporicide verrast het publiek vol overgave met eigen geschreven nummers met thrash metal- en hardrockelementen. De muzikanten van Mark, Frank en Money sluiten de finaleavond af met heerlijke oldschool funky en groovy nummers met een rauw randje.

Finaleavond en prijsuitreiking door wethouder Anouk Noordermeer

Alle finalisten krijgen in de theaterzaal van Parkvilla 20 minuten podiumtijd om zich van hun beste kant te laten horen. Aan het einde van de avond roept de jury de winnaar uit. Wethouder Anouk Noordermeer van kunst en cultuur reikt de prijs uit aan de winnende finalist. Deze ontvangt onder meer een dag professionele studio-opname bij Raiko Records en een shoptegoed bij Kauffman’s Guitar Store. De winnende band zal bovendien te zien zijn op het festival Parkkunst op Koningsdag.

Boost aan de lokale popmuziek

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ. Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.

De finale van Alphen on Fire vindt plaats op zaterdagavond 1 april van 20:00 tot 00:00 uur in de theaterzaal van Parkvilla. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar wees op tijd.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.