KHABBAZ
Advertorial Muziek

Finale Bandcontest Alphen on Fire op 1 april in Parkvilla

Na vijf spannende voorrondes met verrassend veel muzikaal talent is het zover op zaterdagavond 1 april. In Parkvilla komen de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar en zorgen zij voor een waanzinnige line up van Alphens talent. 

Daarna is het de schone taak van de jury om de meest veelbelovende band als winnaar van de contest uit te roepen. Publiek is vanaf 20:00 uur van harte welkom om de finalisten te komen aanmoedigen en te genieten van alle optredens.

Zes finalisten

Alphen on Fire heeft de afgelopen maanden verrassend veel onontdekt lokaal muziektalent voor het voetlicht gebracht: jong en oud, met en zonder podiumervaring en binnen diverse muziekstijlen. Van november tot en met maart vonden voorrondes plaats op diverse lokale podia. Van de 19 deelnemende bands kwamen Sann!e & Friends, Slow Start, Phrase., Simon, Temporicide en Mark, Frank & Money als winnaars uit de bus.

De band Sann!e & Friends trapt de avond af met een mix van Nederpop, Hiphop & R&B waarop je niet kan blijven stilzitten. Slow Start speelt post-mid-life-crisis rock: eigen nummers met een rafelig randje en invloeden uit de jaren 80. Singer-songwriter Simon betovert het publiek samen met zijn band met zijn prachtige stem en gevoelige nummers. De vijfkoppige rockband Phrase. speelt eigenzinnige covers én eigen repertoire met een stortvloed aan power, gevoel energie. De jonge upcoming metalband Temporicide verrast het publiek vol overgave met eigen geschreven nummers met thrash metal- en hardrockelementen. De muzikanten van Mark, Frank en Money sluiten de finaleavond af met heerlijke oldschool funky en groovy nummers met een rauw randje.

Finaleavond en prijsuitreiking door wethouder Anouk Noordermeer

Alle finalisten krijgen in de theaterzaal van Parkvilla 20 minuten podiumtijd om zich van hun beste kant te laten horen. Aan het einde van de avond roept de jury de winnaar uit. Wethouder Anouk Noordermeer van kunst en cultuur reikt de prijs uit aan de winnende finalist. Deze ontvangt onder meer een dag professionele studio-opname bij Raiko Records en een shoptegoed bij Kauffman’s Guitar Store. De winnende band zal bovendien te zien zijn op het festival Parkkunst op Koningsdag.

Boost aan de lokale popmuziek

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ. Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.

De finale van Alphen on Fire vindt plaats op zaterdagavond 1 april van 20:00 tot 00:00 uur in de theaterzaal van Parkvilla. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar wees op tijd.


Meer nieuws

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.