KHABBAZ
Advertorial Muziek

Finale Bandcontest Alphen on Fire op 1 april in Parkvilla

Na vijf spannende voorrondes met verrassend veel muzikaal talent is het zover op zaterdagavond 1 april. In Parkvilla komen de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar en zorgen zij voor een waanzinnige line up van Alphens talent. 

Daarna is het de schone taak van de jury om de meest veelbelovende band als winnaar van de contest uit te roepen. Publiek is vanaf 20:00 uur van harte welkom om de finalisten te komen aanmoedigen en te genieten van alle optredens.

Zes finalisten

Alphen on Fire heeft de afgelopen maanden verrassend veel onontdekt lokaal muziektalent voor het voetlicht gebracht: jong en oud, met en zonder podiumervaring en binnen diverse muziekstijlen. Van november tot en met maart vonden voorrondes plaats op diverse lokale podia. Van de 19 deelnemende bands kwamen Sann!e & Friends, Slow Start, Phrase., Simon, Temporicide en Mark, Frank & Money als winnaars uit de bus.

De band Sann!e & Friends trapt de avond af met een mix van Nederpop, Hiphop & R&B waarop je niet kan blijven stilzitten. Slow Start speelt post-mid-life-crisis rock: eigen nummers met een rafelig randje en invloeden uit de jaren 80. Singer-songwriter Simon betovert het publiek samen met zijn band met zijn prachtige stem en gevoelige nummers. De vijfkoppige rockband Phrase. speelt eigenzinnige covers én eigen repertoire met een stortvloed aan power, gevoel energie. De jonge upcoming metalband Temporicide verrast het publiek vol overgave met eigen geschreven nummers met thrash metal- en hardrockelementen. De muzikanten van Mark, Frank en Money sluiten de finaleavond af met heerlijke oldschool funky en groovy nummers met een rauw randje.

Finaleavond en prijsuitreiking door wethouder Anouk Noordermeer

Alle finalisten krijgen in de theaterzaal van Parkvilla 20 minuten podiumtijd om zich van hun beste kant te laten horen. Aan het einde van de avond roept de jury de winnaar uit. Wethouder Anouk Noordermeer van kunst en cultuur reikt de prijs uit aan de winnende finalist. Deze ontvangt onder meer een dag professionele studio-opname bij Raiko Records en een shoptegoed bij Kauffman’s Guitar Store. De winnende band zal bovendien te zien zijn op het festival Parkkunst op Koningsdag.

Boost aan de lokale popmuziek

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ. Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.

De finale van Alphen on Fire vindt plaats op zaterdagavond 1 april van 20:00 tot 00:00 uur in de theaterzaal van Parkvilla. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig, maar wees op tijd.


Meer nieuws

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.

Advertorial Film gisteren 17:22

De Kleuterbios is terug!

Op zaterdag 18 mei keert Het Muizenhuis - Sam & Julia terug in de Kleuterbios! Dit is een compilatie van acht afleveringen, waarvan zes afleveringen nooit eerder vertoond zijn. Hierin beleven de muizen Sam en Julia de spannendste avonturen en ontdekken ze verborgen mysteries. 

Sport gisteren 16:01

Sem Spruit pakt zes keer NK Goud en twee keer zilver

Afgelopen winter was voor Sem Spruit een mooie periode op het ijs en vloog hij naar Zuid-Korea voor de Jeugd Olympische Spelen. Daar wist hij samen met supertalent Angel Daleman (Leiderdorp) brons te pakken op de relay. Een moment om nooit meer te vergeten. Onlangs is Sem verkozen tot Alphens Sporttalent en kreeg hij aan het eind van het schaatsseizoen een onderscheiding van de KNSB, District Sassenheim. Hem viel de onderscheiding ten deel “Drager van de Bronzen Schaatser”, voor zijn mooie prestaties van het seizoen.