Gemeente Alphen aan den Rijn

Flaneren over een vlonderpad

Met het plaatsen van het eerste vlonderdeel voor het wandelpad over het water bij het Zegerstrand ter hoogte van Wet ’n Wild aan de Alphense Zegerplas, is de opknapbeurt van de directe omgeving van het Zegerstrand bijna afgerond.  

Wethouder Gert-Jan Schotanus zette de eerste vier meter van het pad over het water op zijn plek.
Op het ruim tweehonderd meter lange pad komen twee grote, lange banken om van het uitzicht over de plas te kunnen genieten. De vlonder van het drie meter brede pad en de banken lijken van hout, maar zijn gemaakt van duurzaam kunststof (composiet).

Veilig zwemmen
Door de vlonder staat het water langs het strand in beter contact met het water van het meer. Door de betere doorstroming wordt de kwaliteit van het zwemwater verbeterd. Het werk is naar verwachting half augustus klaar, op tijd voor het NK Wakeboard en Wakeskate.

Samen houden we het schoon
Er zijn extra afvalbakken geplaatst op het gras. Zeven dagen per week worden de bakken geleegd en wordt het strand schoongehouden. Wij vragen de gebruikers wel om zelf hun afval zo veel als mogelijk weer mee naar huis te nemen als de bakken vol zijn, om de omgeving mooi te houden en te voorkomen dat het zwerfafval in het water belandt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.