Josh Walet

Fleurig straatbeeld: Hanging Baskets opgehangen in Alphense centrum

Winkeliers mogen weer bezoekers ontvangen. Dat moet gevierd worden, dachten ze bij de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA). Daarom zijn er afgelopen weekend fleurige Hanging Baskets geplaatst. "Het ziet er niet alleen mooi uit, maar meer groen in het centrum doet veel meer dan dat", vertelt Kim Rimmelzwaan van CVCA.

Groen in de stad is belangrijk, en niet alleen omdat het er mooi uitziet. Rimmelzwaan legt uit: "De toegevoegde waarde van groen heeft een directe invloed op de omgeving. Natuurlijk ziet het er mooi uit, maar het doet meer dan dat. Groen verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder, en verkoelt in warme periodes. Daarnaast kan groen worden ingezet om plekken aantrekkelijker te laten ogen en criminaliteit te verminderen. En misschien nog wel het belangrijkst, het zorgt voor een positief effect op de gezondheid van mensen.” 

Daarom zien de gemeente Alphen aan den Rijn en de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA) graag meer groen zichtbaar in het centrum van Alphen. De Hanging Baskets hingen al in de Raadhuisstraat, maar hebben nu ook een plekje gekregen in de Van Mandersloostraat en op het Thorbeckeplein. De Hanging Baskets zullen tot oktober blijven hangen. "Het is extra mooi om bezoekers op deze manier in het centrum te verwelkomen, zeker nu het weer kan." In de toekomst wordt gedacht aan Hanging Baskets in de Van Boetzelaerstraat en de Pieter Doelmanstraat.

Lees hier meer over de Hanging Baskets. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.