Josh Walet

Fleurig straatbeeld: Hanging Baskets opgehangen in Alphense centrum

Winkeliers mogen weer bezoekers ontvangen. Dat moet gevierd worden, dachten ze bij de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA). Daarom zijn er afgelopen weekend fleurige Hanging Baskets geplaatst. "Het ziet er niet alleen mooi uit, maar meer groen in het centrum doet veel meer dan dat", vertelt Kim Rimmelzwaan van CVCA.

Groen in de stad is belangrijk, en niet alleen omdat het er mooi uitziet. Rimmelzwaan legt uit: "De toegevoegde waarde van groen heeft een directe invloed op de omgeving. Natuurlijk ziet het er mooi uit, maar het doet meer dan dat. Groen verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder, en verkoelt in warme periodes. Daarnaast kan groen worden ingezet om plekken aantrekkelijker te laten ogen en criminaliteit te verminderen. En misschien nog wel het belangrijkst, het zorgt voor een positief effect op de gezondheid van mensen.” 

Daarom zien de gemeente Alphen aan den Rijn en de Vereniging van Eigenaren Commercieel Vastgoed Centrum Alphen (CVCA) graag meer groen zichtbaar in het centrum van Alphen. De Hanging Baskets hingen al in de Raadhuisstraat, maar hebben nu ook een plekje gekregen in de Van Mandersloostraat en op het Thorbeckeplein. De Hanging Baskets zullen tot oktober blijven hangen. "Het is extra mooi om bezoekers op deze manier in het centrum te verwelkomen, zeker nu het weer kan." In de toekomst wordt gedacht aan Hanging Baskets in de Van Boetzelaerstraat en de Pieter Doelmanstraat.

Lees hier meer over de Hanging Baskets. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 12:26

Nominatie Groen Lintje van start!

Ben je een inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn? Ben of ken je iemand die zich inzet voor een duurzame en groene wereld? Geef jezelf of die ander dan op voor het Groene Lintje 2022!

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:39

Verre reizen, honderden euro’s voordeliger

Na bijna twee jaar kunnen we eindelijk weer eens gaan nadenken over de volgende verre reis die al een tijdje op het verlanglijstje staat. Zo’n reis plannen willen we natuurlijk zo voordelig mogelijk. Door direct bij de verre reizen specialist te boeken, scheelt dit tot honderden euro’s.

Overige vandaag 10:07

Uitbreiding van de Ontmoetingswinkel Leger des Heils Alphen aan den Rijn

De kledingwinkel van het Leger des Heils gaat uitbreiden en van naam veranderen. Dankzij nieuwe enthousiaste vrijwilligers gaan ze vanaf februari naast de woensdagochtend ook op de donderdagochtend open. Zo gaat de kledingwinkel een Ontmoetingswinkel worden voor iedereen.

Horeca gisteren 20:05

Alphense horeca weer open: we hebben jullie gemist

Namens All4Finance, Alphen Marketing, Bibliotheek Rijn en Venen, Carwash Easy and Go, Dool Assurantiën, JansenDeJong, Kocomon, Planet Gaming, Rijschool Joe en WikiWork: Alphense horeca, wat hebben we jullie gemist!