CoronelDakar

Flink rotsblok gooit roet in het eten voor Tim en Tom Coronel

In de achtste etappe van de Dakar Rally 2020 gooide een rots roet in het eten voor Tim en Tom Coronel. Na 177 kilometer klapte de tweeling tegen een flink rotsblok aan. Met zandvlakte, stenen en duinen was ook deze etappe een zware uitputting. Maar de broers laten weten toch volop genoten te hebben.

Op wat lekke banden na ging het goed voor de tweeling. Totdat zij een flinke rots over het hoofd zagen. De Beast 3.0 had behoorlijk wat schade. "We hadden even last van een overstekend steentje van een meter bij een meter. Daar klapten we aardig op dus de hele rechter onderkant lag eraf”, vertelde Tim, woonachtig in Alphen aan den Rijn.

De ophanging rechtsachter was krom en de velg was volledig kapot. Het koste wat tijd voordat ze weer door konden. Door de kromme ophanging slingerde de auto. Ondanks dat arriveerden Tim en Tom Coronel voor het donker bij de finish. “Al met al ben ik blij dat we goed de etappe doorgekomen zijn. Het is jammer van het tijdverlies want het zag er verder allemaal hartstikke goed uit”, vertelde Tom. De broers genoten volop. "Dit was wel een echte, een heel gave etappe", lacht Tom na het bereiken van de finish. Het was jammer van die rots want het ging verder echt heel erg lekker. Dit was weer eens een ouderwetse Dakar-waardige proef”, aldus Tim.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:11

Ank de Groot treedt af als voorzitter van Alphia

Ank de Groot heeft besloten niet langer voorzitter te willen zijn van voetbalvereniging Alphia. Dit meldt zij op de website van Alphia op zaterdag 25 januari. De Groot ligt al langer onder vuur bij een groep leden van Alphia.

Calamiteiten gisteren 11:43

41-jarige bestuurder veroorzaakt meerdere gevaarlijke situaties

Op zaterdagavond 25 januari veroorzaakte een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats meerdere gevaarlijke situaties. Uiteindelijk werd hij door meerdere politieauto’s klemgereden op de N207 bij Alphen aan den Rijn. De politie laat weten dat de man onder andere verantwoordelijk is voor spookrijden.

Advertorial Toneel gisteren 11:19

Theatergezelschap Fada speelt Change in Parkvilla

Fada theater is een professioneel theatergezelschap dat bestaat uit Syrische vluchtelingen. Oorspronkelijk bestond de groep uit acteurs, die elkaar in 2015 in de noodopvang van Alphen aan den Rijn hadden ontmoet. Inmiddels is de samenstelling van de groep veranderd.

Calamiteiten gisteren 01:51

Achtervolging geëindigd op de N207

Op zaterdagavond is er een achtervolging geëindigd op de N207 bij Alphen aan den Rijn. Een voertuig werd door meerdere politie auto’s klem gereden op de Ring-Oost.

Winkels 25 jan. 2020 19:18

Toko Ming Jen viert overname met afscheidsfeest

Toko Ming Jen heeft vanaf zondag 1 maart andere eigenaren. Een nieuw ondernemersstel gaat de Aziatische supermarkt overnemen. Daarom gaf Toko Ming Jen op zaterdagmiddag 25 januari een afscheidsfeest.