Archieffoto Josh Walet

Flinke stijging aantal prikafspraken door invoeren coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 6 november wordt het tonen van een coronatoegangsbewijs op veel meer locaties verplicht. Dat heeft in Alphen aan den Rijn voor een flinke toename in het aantal vaccinatieafspraken gezorgd.

Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland ziet dat er landelijk een recordaantal mensen een coronaprik heeft laten zetten op locaties waar dat zonder afspraak kan. Ook werden er meer prikafspraken dan gemiddeld gemaakt.

Die stijging van het aantal gemaakte prikafspraken is in de regio Hollands Midden ook goed te zien, laat een woordvoerder van GGD Hollands Midden desgevraagd weten. “We zagen op dinsdag 2 november ongeveer 78% meer gemaakte afspraken ten opzichte van maandag 1 november. De 7-daagse trend is +47%.” Ook voor Alphen in het bijzonder was er sprake van een flinke stijging. “Op dinsdag 2 november was er ten opzichte van maandag 1 november een stijging van 55%.” De mensen die een afspraak maken zijn voornamelijk jongeren / jong volwassenen, de leeftijdsgroep 12-40 jaar.

Een aantal weken geleden vond er ook een stijging van het aantal vaccinaties plaats toen uitlekte dat een coronatoegangsbewijs verplicht werd in de horeca, bij evenementen en bij vertoningen van kunst en cultuur. In de regio Hollands Midden ging het toen vooral om een stijging bij de vrije inloop.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:50

Burgemeester en wethouders teleurgesteld in houding Rijksoverheid

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is niet blij met de Nederlandse politiek. De Rijksoverheid blijft vasthouden aan bezuinigingen op het Gemeentefonds. Daarom moeten alle gemeenten fors bezuinigen. Vanuit het Alphense college wordt geprobeerd om, samen met andere gemeenten, druk uit te oefenen op het Rijk om meer geld beschikbaar te stellen.

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."