Josh Walet

Flitspaal op Prins Bernhardlaan weggehaald

Op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn heeft het Openbaar Ministerie (OM) een flitspaal weggehaald ter hoogte van de Hoorn. De andere flitspalen op de Prins Bernhardlaan staan er nog wel.

Op de Prins Bernhardlaan staan al langere tijd een aantal flitspalen om bestuurders te controleren op snelheidsovertredingen en het rijden door rood licht. Elke 3 jaar evalueert het OM de locatie van flitspalen. Dit wordt gedaan om te bepalen of ze nog een wezenlijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid.

Nieuw beleid
Na deze evaluatie heeft het OM besloten dat de flitspaal op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de Hoorn niet meer past in het huidige beleid van het OM. “Binnen ons huidige beleid vinden we dat flitspalen niet te dicht op elkaar mogen staan, omdat je een heroverweging moet kunnen maken. Dus als je wordt geflitst, moet je de mogelijkheid hebben om je snelheid aan te passen, en niet meteen nog eens geflitst worden“, vertelt Marloes van Kesteren, persvoorlichter Parket Centrale Verwerking OM.

“Deze flitspaal flitste de afgelopen periode daarom alleen nog op rood licht, niet op snelheid. De paal maakt hiervoor gebruik van ‘lussen’ in het asfalt. Begin dit jaar is het asfalt afgekeurd voor gebruik van deze lussen. Dat is aanleiding geweest om de paal nu helemaal te verwijderen.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:51

Don maakt sinds een jaar de lekkerste koffie op locatie

Dat koffie tegenwoordig meer is dan slechts een ‘bakkie pleur’ is iets dat Don, barista en eigenaar van Donnie’s Koffie, maar al te goed weet. In zijn nostalgische Piaggio Ape 50 racet hij sinds een jaar van locatie naar locatie om mensen te verblijden met de heerlijkste espresso’s, cappuccino’s, lattes en andere koffie creaties.

Onderwijs vandaag 14:18

Leerlingen van 3 VWO blijven wakker voor Klimmen tegen MS

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 december doen alle 3 VWO-leerlingen van het Scala College in Alphen mee aan de Nacht van 3 VWO. Samen zamelen zij deze nacht geld in voor een goed doel. Dit jaar staat de nacht in het teken van Klimmen tegen MS.

Overige vandaag 13:23

Schot in het water voor ijsvorming

De gemeente Alphen aan den Rijn plaatst op donderdag 12 december een schot in het water bij het bruggetje in de Hooftstraat in Alphen. Hierdoor kan er deze winter mogelijk geschaatst worden.

Overige vandaag 12:01

Watertappunt op station Alphen aan den Rijn

De NS is al enige tijd bezig met het aanleggen van gratis watertappunten op stations in heel Nederland. Het watertappunt wordt volgende week op het station in Alphen geplaatst.

Advertorial Winkels vandaag 11:13

De beste sportschoenen voor jouw voeten

Twijfel jij welke sportschoenen het beste aan jouw voeten passen? Breng dan eens een bezoek aan Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat. Dan loop je gegarandeerd met het juiste paar schoenen naar buiten!