Josh Walet

Flitspaal op Prins Bernhardlaan weggehaald

Op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn heeft het Openbaar Ministerie (OM) een flitspaal weggehaald ter hoogte van de Hoorn. De andere flitspalen op de Prins Bernhardlaan staan er nog wel.

Op de Prins Bernhardlaan staan al langere tijd een aantal flitspalen om bestuurders te controleren op snelheidsovertredingen en het rijden door rood licht. Elke 3 jaar evalueert het OM de locatie van flitspalen. Dit wordt gedaan om te bepalen of ze nog een wezenlijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid.

Nieuw beleid
Na deze evaluatie heeft het OM besloten dat de flitspaal op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de Hoorn niet meer past in het huidige beleid van het OM. “Binnen ons huidige beleid vinden we dat flitspalen niet te dicht op elkaar mogen staan, omdat je een heroverweging moet kunnen maken. Dus als je wordt geflitst, moet je de mogelijkheid hebben om je snelheid aan te passen, en niet meteen nog eens geflitst worden“, vertelt Marloes van Kesteren, persvoorlichter Parket Centrale Verwerking OM.

“Deze flitspaal flitste de afgelopen periode daarom alleen nog op rood licht, niet op snelheid. De paal maakt hiervoor gebruik van ‘lussen’ in het asfalt. Begin dit jaar is het asfalt afgekeurd voor gebruik van deze lussen. Dat is aanleiding geweest om de paal nu helemaal te verwijderen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Overige vandaag 11:29

Win twee kaartjes voor de drive-in bioscoop langs de A4

Normaal gesproken is het terrein langs de A4 een parkeerfaciliteit voor Schiphol, maar sinds 24 juli bevindt zich daar een heuse drive-in bioscoop. Op een groot scherm geniet je van verschillende films. Een unieke belevenis, waar wij twee kaartjes voor mogen weggeven!

Beleef Alphen vandaag 10:40

Beleef Alphen: stadswandeling Hoge Zijde

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: stadswandeling Hoge Zijde.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:51

Harsen? Dat kan voordelig met de Harsstrippenkaart van The Center of Beauty

Veel mensen besluiten in de zomervakantie of vlak voordat zij op vakantie gaan, om te gaan harsen. Dit met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn. Maar, zo waarschuwt The Center of Beauty, dit is niet het geval. Waarom? Dat leggen ze uit.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Corona testlocatie in Alphen gaat opnieuw verhuizen

Geen tweede teststraat, maar wel een verhuizing. Dat staat de corona testlocatie in Alphen binnenkort te wachten. SO Retail groep van Schouten Olie BV stelt hiervoor een leegstaand pand beschikbaar.