FloreoKids
Advertorial Onderwijs en opvang

FloreoKids heeft talent! Kansen voor (nieuwe) medewerkers

FloreoKids is een kinderopvangorganisatie met vestigingen in Oegstgeest, Leiderdorp, Leiden, Hoogmade en Woubrugge. Sinds 1 januari horen daar ook Leimuiden, Rijnsaterwoude en Kudelstaart bij. Bij FloreoKids staat het talentwerken centraal. Voor kinderen én voor medewerkers.

FloreoKids is een maatschappelijk betrokken kinderopvangorganisatie met persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. “We zijn met 350 collega’s en dan ken ik ze echt niet allemaal meer, maar 2/3 ken ik van gezicht een groot deel ook bij naam", vertelt Johan Vriesema, directeur bij FloreoKids. Pedagogische medewerker Danique van Poelgeest beaamt dit onmiddellijk: “De sfeer is echt goed, iedereen is oprecht geïnteresseerd en ook leidinggevenden zijn zeer betrokken. Dat warme gevoel vind ik echt belangrijk.”

Talentwerken

Talentwerken staat centraal bij FloreoKids. Ze is de eerste kinderopvangorganisatie die talent volledig geïntegreerd heeft in alle facetten van het werk. “Iedereen heeft talent”, legt Johan uit, “en de kunst is om je talent te leren (her)kennen waardoor je het bewust kunt inzetten. Door middel van talentgesprekken krijgen alle medewerkers inzicht in hun talenten en sinds drie jaar wordt het ook gebruikt in het werken met de kinderen.”

Danique: “Toen we hier net mee begonnen, vroeg ik me af wat voor talent een kind van bijvoorbeeld één jaar kan hebben. Maar door goed te kijken, zie je al snel dat ieder kind meerdere talenten heeft. Het meisje dat superrap staat en gaat lopen, kan een bewuste beweger zijn en een jongetje die juist alles observeert een ontdekker. Met oudere kinderen voeren we talentgesprekken en ontdekken samen zijn/haar talenten. Samen met de ouders nemen we die talenten regelmatig door. Het geeft soms een heel andere kijk op het gedrag van een kind, levert leuke gesprekken op én geeft kansen in de begeleiding en opvoeding van een kind."

Zelf ervaren

FloreoKids, voorheen SKL, bestaat dit jaar 55 jaar en is in die tijd gegroeid van 1 peuterspeelzaal naar 25 locaties. Johan licht toe: “We zijn flink gegroeid de afgelopen jaren, maar nog steeds zijn de lijntjes kort en investeren we intensief in verbinding en persoonlijke aandacht.” Hoe fijn is het, wanneer je hier komt te werken, om dit zelf te ervaren?”

Bij Floreokids zijn volop mogelijkheden. Natuurlijk voor gediplomeerde pedagogisch medewerkers en ook voor herintreders, stagiaires en zij-instromers. Kijk op www.floreokids.nl/vacatures of stuur een appje naar 06 42599974  en dan belt FloreoKids je terug.


Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.