CDA Alphen
Advertorial Politiek plein

Floris Out kweekt vertrouwen

Floris Out, kwekerszoon uit Hazerswoude Dorp, staat op nummer 30 op de kieslijst van het CDA voor de Tweede Kamer. Met 26 jaar is hij het jongste raadslid in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Floris, waarom heb je je verkiesbaar gesteld?

Mijn hart ligt bij de politiek. Ik word echt blij van raadsvergaderingen, politieke beschouwingen en heb een enorme drive om de wereld beter en eerlijker te maken. Met mijn energie en kennis wil ik me graag inzetten voor het CDA en in het bijzonder de belangen van het Groene Hart op de landelijke agenda zetten. Het Groene Hart is het mooiste stukje Nederland, waar we tevens geconfronteerd worden met uitdagingen op nationaal niveau. Deze mogen we niet langer negeren, maar moeten we met visie en daadkracht aanpakken.

Wat zijn jouw speerpunten?

1. Bereikbaarheid: Het Groene Hart fungeert als cruciale verkeersader. Daarom pleit ik voor het upgraden van de N11 naar een A11 en de realisatie van de Bodegraven boog om de nieuwe A11 met de A12 te verbinden. We moeten besluitvaardiger zijn op infrastructuur, de regio bereikbaar houden en verkeersknelpunten aanpakken.

2. Studenten: Floris streeft ernaar dat zijn generatie een kansrijke start krijgt met voldoende huizen, vaste banen en schuldenvrij. Belangrijk is dat ook de nieuwe generaties hun plek kunnen vinden binnen hun geboortegemeenschap. “Wonen gaat over meer dan bouwen. Vanuit het CDA zetten we ons in voor bouwen aan gemeenschappen. Als je elkaar kent help je elkaar en draag je bij aan het verenigingsleven. Zo houden we de dorpen levendig en voorkomen we zowel op het platteland als in de stad eenzaamheid onder jongeren en ouderen.”

3. Natuur, land- en tuinbouw: Ondanks de groeiende behoeften voor verkeer en wonen, benadrukt Floris het belang van het beschermen en cultiveren van groene zones voor natuur en recreatie. “Specifiek voor de land- en tuinbouw wil ik me inzetten voor meer visie, minder regeldrift en betrouwbaarder meerjarig beleid waar ondernemers op kunnen bouwen."

Wat onderscheidt jou van andere kandidaten?

Ik ben het jongste kandidaat lid voor het CDA in Zuid-Holland en heb politieke ervaring als raadslid en vice-fractievoorzitter voor het CDA in de gemeente Alphen Aan Den Rijn. Bedrijfservaring heb ik van jongs af aan opgedaan als teelt medewerker en vervolgens teamleider en financieel & strategisch adviseur, voor Boomkwekerij Out, het bedrijf van mijn ouders. Daarnaast heb ik bij LTO gewerkt als bedrijfskundig projectmedewerker. Zowel het bedrijfsleven als de publieke sector zijn mij dus vertrouwd. Ik ben een doorzetter en heb achtereenvolgens het VMBO, HAVO, HBO Tuinbouw en een Managementopleiding bij Nyenrode gedaan. Opgeven is voor mij geen optie. Ik ga uit van het goede en met deze energie zet ik mij vol enthousiasme in voor Heel Nederland en in het bijzonder voor het Groene Hart. Want het gaat pas echt goed met Nederland, als het met iedereen goed gaat!

Waarom ben je kandidaat voor het CDA, is dat niet meer een partij voor gezinnen en ouderen?

Het CDA spreekt zeker ook jongere kiezers aan. Bij de provinciale verkiezingen in maart dit jaar hebben jongeren in verhouding meer CDA gestemd dan de totale groep kiezers. Mijn keuze voor het CDA komt voort uit de christelijke normen en waarden waarmee ik ben opgegroeid. Daarbij zit ook het besef dat we met elkaar de samenleving vormen, onder meer binnen families en dat we de aarde maar te leen hebben en daar zorgvuldig mee om moeten gaan. Het CDA heeft ook echt ruimte gegeven aan de nieuwe generatie en heeft altijd oog voor jongeren gehad. Bijvoorbeeld toen de basisbeurs werd afgeschaft, was het CDA de enige partij die zich hiertegen verzette. Dankzij onze inzet is de basisbeurs nu weer terug! Het CDA is altijd een partij geweest die verantwoordelijkheid neemt en oproept om je bijdrage te leveren. Ook als het lastig is en dat heb ik van thuis uit ook meegekregen. Wij zijn de partij van Samen Doen. Niet alleen voor jong of oud, voor ondernemer of werknemer, voor stad of platteland, maar voor Heel Nederland. Niet alles aan de overheid overlaten en ook niet alles door de markt laten bepalen. Dat redelijke midden past bij mij.

Hoe kijk jij naar de toekomst?

"De toekomst is niet iets dat ons overkomt, het is iets wat we samen creëren. Ik ben blij met de hoopvolle boodschap van Henri Bontenbal van het CDA waarin wordt opgeroepen tot verbinding - omzien naar elkaar - en verantwoordelijkheid nemen. Laten we zorgen voor een toekomst die eerlijk is voor iedereen. Als we in 1 keer stoppen met fossiele brandstoffen, zal de Nederlandse economie meteen instorten. We hebben daarom een duidelijk en uitvoerbaar plan nodig om over te stappen naar een economie zonder vervuiling waarin iedereen kan mee komen.”


Meer nieuws

Advertorial Toneel vandaag 12:48

Murder on the Orient Express reist naar Castellum

Na het succes van ‘The Mousetrap’ dendert dit seizoen de Oriënt Express door Nederland. Aan boord een absolute sterrencast met o.a. Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske en Frederik Brom. ‘Murder on the Orient Express’ is een unieke toneelbewerking van het klassieke verhaal van whodunit-koningin Agatha Christie en reist op woensdag 3 januari naar Castellum.

Muziek vandaag 09:26

Top 2000 Relicafé met als thema: ‘Ik zie je’

Ben jij al benieuwd welke nummers dit jaar uitgekozen zijn? Tijdens deze avond worden door bandleden en zangers van de Adventskerk, Lichtkring en Goede Bron, nummers gespeeld en gezongen uit de Top 2000. Sprekers Ruth Schreuders en Ds. Sara de Vries zorgen voor de inhoudelijke noot.  

Overige gisteren 17:01

Kandidaten VOAWARDS 2024 bekend

Op donderdag 7 december werden de kandidaten van de VOAWARDS bekendgemaakt. Er werden negen kandidaten bekendgemaakt in drie categorieën: ZZP/Starters, MKB/MKB XL & Horeca/Retail. Stemmen voor de tweede ronde kon tot 15 november.    

Feestdagen gisteren 15:32

Samen koken en eten bij buurthuis Mozaïek tijdens de kerstspecial!

Op woensdag 27 december verwelkomt Buurthuis Mozaïek enthousiaste buurtbewoners voor een feestelijke kersteditie van 'Samen Koken, Samen Eten'. Dit gezellige evenement biedt de kans om samen met anderen te koken, te genieten van elkaars gezelschap en te genieten van een smakelijke, gezonde maaltijd. Geen toeters en bellen, wel gewoon lekker!

Winactie Feestdagen gisteren 12:08

Maak kans op een kerstboom van Kabalt Kerstbomen!

Sinterklaas is nog maar net uit het land, maar dat betekent dat de kerst om de hoek ligt! Ben jij nog op zoek naar een mooie kerstboom? Alphens.nl mag een kerstboom van Kabalt Kerstbomen weggeven!