Parkvilla

Fonds Alphen doneert € 10.000 aan filmhuis Parkvilla voor coronaproof filmvoorstellingen

Voor het filmhuis van Parkvilla is het lastig om, als de deuren straks weer open mogen, filmvoorstellingen te vertonen zonder dat ze verlies lijden. Daar is nu wat op gevonden: een groot scherm in de theaterzaal. Om dit mogelijk te maken kregen ze een donatie van Fonds Alphen.

Parkvilla staat te popelen om haar deuren weer te openen voor bezoekers. De beperkende maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand, maakt het echter voor het filmhuis lastig. De zaal is gewoonweg te klein. “Waar normaliter plaats is voor zeventig filmbezoekers, kunnen we nu maar 23 plaatsen benutten. Dat is natuurlijk een derving van inkomsten”, vertelt Cindy van der Hoorn, programmacoördinator.

Twee filmzalen inzetten

Het idee ontstond om van de theaterzaal met 220 zitplaatsen ook een ‘parttime’ bioscoopzaal te maken. “Dit bracht natuurlijk een investering met zich mee en we zijn echt dolblij dat Fonds Alphen ons hiermee heeft geholpen. Mede dankzij hun bijdrage van € 10.000 hebben we nu een prachtig groot scherm van maar liefst acht meter breed, een projector en een geluidsinstallatie kunnen aanschaffen.”

Van der Hoorn: “We kunnen straks dus twee filmzalen inzetten. Daardoor kunnen we meer, maar vooral ook afwisselender programmeren, Publiekstrekkers worden bijvoorbeeld in de ‘grote zaal’ vertoond. Hierdoor is er meer ruimte ontstaan voor de kleinere arthouse kwaliteitsfilms, documentaires en Europese cinema in onze huidige filmzaal. Kortom, meer filmdiversiteit voor een groter publiek.”

Daarnaast biedt de theaterzaal mogelijkheden voor een ander soort programmering, zoals livestream van opera en klassiek ballet, of is een mooie filmvoorstelling te combineren met een live performance. “We kunnen ook grotere groepen ontvangen. Dit is van belang omdat we ook scholen faciliteren. Zo kan de zaal ingezet worden voor bijvoorbeeld filmpresentaties, culturele festivals of andere te ontwikkelen samenwerkingsprojecten.”

Fonds Alphen

Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen aan den Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2020) ondersteunde het met ruim € 260.000 initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport. Overigens werden, door corona, niet alle initiatieven ook uitgevoerd. Voor zover mogelijk hebben de aanvragers uitstel gekregen om hun initiatief op een later moment uit te voeren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:35

Het nieuws van week 29 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van nieuwe locaties voor de Alphense kermissen en vernielingen bij de Kinderboerderij Bospark tot aan een scheur in de Koningin Julianabrug en de opening van Boekhandel Haasbeek in hun nieuwe pand. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:20

Zelfstandig wonen met een lichamelijke handicap? Dat kan

Verspreid over de flat Stortemelk heeft Woonforte vijftien bijzondere appartementen: de Fokuswoningen. Een Fokuswoning is een aangepaste, gelijkvloerse en rolstoeldoorgankelijke woning, die je huurt van de woningcorporatie.

Werken vandaag 14:03

Het nieuwe vacature aanbod van week 29

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Fabrica

Het eerste Alphense castellum is gebouwd in 'the middle of nowhere'. Langs een rivier ingeklemd tussen het land en het water. Albaniana ligt in een smalle corridor met als dichtstbijzijnde Romeinse legerbases Velsen en Vleuten. Dat betekent dat de mannen de eerste jaren op zichzelf zijn aangewezen.