Fonds Alphen verrast 15.000 leerlingen

Het Fonds Alphen en omstreken bestaat dit jaar 25 jaar. Om dit te vieren verrassen zij 15.000 leerlingen van basisscholen in de gemeentes Alphen, Nieuwkoop en Kaag en Braassem op een bezoek naar Circus Salto.

De basisscholen ontvingen een mail met uitleg hoe zij de kaartjes voor dit circus kunnen aanvragen. Het circus strijkt neer in zes plaatsen in het Groene Hart en verzorgt zo’n veertig voorstellingen.  

Het is inmiddels al weer 25 jaar geleden dat het VSB fonds Alphen is opgericht. Het Fonds werd vaak verward met fondsen die ook VSB in hun naam dragen, daarom is de naam van het Fonds vorig jaar veranderd in Fonds Alphen en omstreken. Ook is toen het verzorgingsgebied uitgebreid. Verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen een aanvraag indienen voor financiële steun. Het fonds geeft financiële steun geeft aan projecten op het gebied van kunst, cultuur, sport, natuur en milieu, sociaal-maatschappelijk en educatie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.