Fort Alpha

Fort Alpha: de uitkomst voor kids tijdens de lockdown

Klimmen, klauteren en technieken aanleren. Woensdag 13 januari waren 52 enthousiaste kids een uur lang onder de pannen bij Fort Alpha in Park Zegersloot, een parcours vol met hindernissen en obstakels. Voor veel ouders een ware uitkomst nu de kids door de lockdown veel thuiszitten.

Nu de basisscholen dicht zijn en veel ouders tijdelijk zelf voor juf of meester moeten spelen, kan het wel eens lekker zijn om even een pauze in te lassen. Dit kan natuurlijk door een spelletje te spelen of iets creatiefs te doen, maar veel ouders laten hun kinderen nu even lekker uitrazen bij het recentelijk geopende Fort Alpha. Dit gloednieuwe parcours met diverse hindernissen en obstakels biedt voor velen een uitkomst.

Alphenaar Ricardo van den Belt kwam met het idee om het parcours voor obstacle running op poten te zetten. Met een bak vol ervaring als obstacle runner weet Ricardo als geen ander waar een goed parcours aan moet voldoen. Het resultaat is een parcours met een speelgrond van wel 5000 m2. Fort Alpha moet dan ook de 'sportsensatie' van de Randstad worden. “Het sportieve aanbod in Alphen en omgeving kunnen we hiermee uitbreiden en versterken. Het is een prachtig parcours geworden waar de kracht en het uithoudingsvermogen van de sporter op de proef worden gesteld”, zegt Ricardo.

Op het parcours staan tientallen obstakels. Woensdagmiddag werd daar dan ook volop gebruik van gemaakt. Maar liefst 52 kinderen hebben zich een uur lang uitgeleefd op de obstakels en hindernissen van Fort Alpha. “Op een verantwoorde manier leerden zij klimmen, klauteren en kregen zij de beste technieken aangeleerd om over de obstakels en hindernissen heen te komen. Ze hebben enorm genoten!”

Foto album

Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha 4.PNG (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha 3.PNG (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha.PNG (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha 2.PNG (foto: Fort Alpha)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:59

Alphen Beweegt en 4Sport organiseren gratis jongerenbootcamp

Heb jij zin om een uur lang het beste uit jezelf te halen? Ben je niet bang om vies te worden, en wil je lekker sporten in de buitenlucht? Dan zien Alphen Beweegt en 4Sport jou volgende week bij de jongerenbootcamp!

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok.