Bibliotheek Rijn en venen
Advertorial Expositie

Foto-expositie GI-GA-GROEN in de Alphense bibliotheek

Geïnspireerd door het thema “Gi-Ga-Groen” van de Kinderboekenweek 2022 is er in de Bibliotheek Rijn en Venen een kleine expositie van ‘groene’ foto’s te zien, van fotografe Peet Hiddink.

De ‘Gi-Ga-Groene’ foto’s zijn nog tot 7 november te zien in de bibliotheek van Alphen op de eerste verdieping, tegenover de activiteitenruimtes. Er is ook een bijbehorende audiotour gemaakt, ingesproken door de fotografe zelf. Deze is ter plekke te beluisteren door de QR-code bij de expositie te scannen.

Een passie voor groen

Peet Hiddink laat een aantal foto’s zien van haar serie: ’Een passie voor Groen!’ en hoopt daarmee het publiek, waaronder zeker ook de kinderen, te inspireren. "Het doel is om het publiek aanmoedigen om meer aandacht te geven aan ‘groen’ in huis, tuin en omgeving en zo mensen te stimuleren om met andere ogen te gaan kijken naar én een verbintenis aan te gaan met ‘groen’.”

De fotograaf zegt hierover: “Je onderdompelen in het groen van de natuur voelt goed en rustgevend. Niet alleen onze lichamelijke gezondheid, maar ook de geestelijke gezondheid is erbij gebaat. Niet alleen in het kader van duurzaamheid moeten we onze omgeving meer gaan ‘vergroenen’, maar ook vanwege de schoonheid die we kunnen zien in onder andere planten, bloemen en bomen. Die kan ons een toegevoegde waarde bieden. Denk aan de enorme variëteit aan vormen, structuren, kleuren en dergelijke, die we tegen kunnen komen in de ‘groene wereld’. Zo kunnen we extra genieten van al het groen om ons heen in zijn vele facetten.”

Meer informatie

Met exposities brengt de bibliotheek bezoekers graag op laagdrempelige wijze in aanraking met kunst. Op deze pagina krijg je een overzicht van alle lopende en eerdere exposities. 


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 16:03

Groei deze zomer met Let's Recruit!

De zomer is aangebroken! De tijd om na te denken over nieuwe stappen in je carrière: wil je je in je huidige gebied ontwikkelen of ben je klaar voor een switch? Let’s Recruit! houdt je via Instagram op de hoogte van het nieuwste vacatureaanbod. Volg ze nu en maak kans op een zomerse prijs! 

Maatschappelijk vandaag 14:35

Ladies Circle Groene Hart overhandigt cheque van 1.000 euro aan het Jeroen Heitzman Accufonds

Met de Circle Cycle ’24 heeft Ladies Circle Groene Hart € 1000 bijeen gefietst voor het Jeroen Heitzman Accufonds van de Alphense Fietsmaatjes. Op zondag 21 april fietsten vijfenveertig gesponsorde deelnemers deze tocht van 24 kilometer langs de mooiste plekken rondom Alphen aan den Rijn. Dat leverde een cheque van € 1000 euro op, die op 12 juli door Marjon van Rijs en Emmy Rijnsburger aan het fonds is overhandigd.

Overige vandaag 13:42

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn groot succes

Op woensdag 2 juli vond er een waardevolle en informatieve scootmobielcursus plaats bij Atletiekvereniging AAV'36. Deze cursus, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Alphen aan den Rijn in samenwerking met Welzorg, Vegro en Ergozorg, bood scootmobielgebruikers de kans om hun rijvaardigheden te verbeteren en hun kennis van verkeersregels op te frissen. Daarnaast konden deelnemers die nog niet over een eigen scootmobiel beschikten er kennis mee maken.

Maatschappelijk vandaag 12:08

Wheels 4 Rescue schenkt ambulance aan ziekenhuis in Gambia

Tijdens hun vakantie in Gambia zagen Sjaak en Hester Zevenhoven de zorgwekkende staat van de gezondheidszorg. Veel ziekenhuizen zijn verouderd, slecht uitgerust en kampen met een tekort aan medicijnen en gekwalificeerd personeel, wat leidt tot hoge kosten en beperkte toegang tot zorg. De kinder- en moedersterftecijfers behoren tot de hoogste ter wereld door een gebrek aan prenatale zorg en gezondheidseducatie.

Verkeer en vervoer vandaag 10:29

Vakantiedrukte: Tips voor een soepele reis op Zwarte Zaterdag

Zaterdag 20 juli is het weer zover: Zwarte Zaterdag. Deze dag staat bekend als een van de drukste verkeersdagen van het jaar, wanneer miljoenen Europeanen massaal op vakantie gaan. De wegen naar populaire vakantiebestemmingen, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië, raken overvol en files zijn onvermijdelijk.