Bibliotheek Rijn en venen
Advertorial Expositie

Foto-expositie GI-GA-GROEN in de Alphense bibliotheek

Geïnspireerd door het thema “Gi-Ga-Groen” van de Kinderboekenweek 2022 is er in de Bibliotheek Rijn en Venen een kleine expositie van ‘groene’ foto’s te zien, van fotografe Peet Hiddink.

De ‘Gi-Ga-Groene’ foto’s zijn nog tot 7 november te zien in de bibliotheek van Alphen op de eerste verdieping, tegenover de activiteitenruimtes. Er is ook een bijbehorende audiotour gemaakt, ingesproken door de fotografe zelf. Deze is ter plekke te beluisteren door de QR-code bij de expositie te scannen.

Een passie voor groen

Peet Hiddink laat een aantal foto’s zien van haar serie: ’Een passie voor Groen!’ en hoopt daarmee het publiek, waaronder zeker ook de kinderen, te inspireren. "Het doel is om het publiek aanmoedigen om meer aandacht te geven aan ‘groen’ in huis, tuin en omgeving en zo mensen te stimuleren om met andere ogen te gaan kijken naar én een verbintenis aan te gaan met ‘groen’.”

De fotograaf zegt hierover: “Je onderdompelen in het groen van de natuur voelt goed en rustgevend. Niet alleen onze lichamelijke gezondheid, maar ook de geestelijke gezondheid is erbij gebaat. Niet alleen in het kader van duurzaamheid moeten we onze omgeving meer gaan ‘vergroenen’, maar ook vanwege de schoonheid die we kunnen zien in onder andere planten, bloemen en bomen. Die kan ons een toegevoegde waarde bieden. Denk aan de enorme variëteit aan vormen, structuren, kleuren en dergelijke, die we tegen kunnen komen in de ‘groene wereld’. Zo kunnen we extra genieten van al het groen om ons heen in zijn vele facetten.”

Meer informatie

Met exposities brengt de bibliotheek bezoekers graag op laagdrempelige wijze in aanraking met kunst. Op deze pagina krijg je een overzicht van alle lopende en eerdere exposities. 


Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.