Atelier Verfstreken
Advertorial Kunst en Cultuur

Fotoportretten met een knipoog naar de Romeinse Limes bij Café 1640

Bij Café 1640, in Alphen aan den Rijn, is van 3 november t/m 31 december 2022, een verfrissende  portretfoto expositie te zien, met een knipoog naar de Romeinse Limes.

Manouk van der Kooij, fotografe en grafisch ontwerper, portretteerde de kunstenaars van Atelier Verfstreken, Ipse de Bruggen, in een sfeer tussen werkelijkheid en verbeelding. De kunstenaars exposeerden met veel plezier en passie in de door hun zelf ontworpen en gemaakte Romeinse kostuums. De fotoshoots voor de portretserie waren voor de kunstenaars met een beperking en fotografe Manouk een wederzijds boeiende belevenis, waarbij zij elkaar beter leerden kennen en waarderen.

De reeks Romeinse portretten zijn een blijvend verslag van het kunstmodeproject Limes a gogo van Atelier Verfstreken. De Romeinse Limes vormde de inspiratie voor het sympathieke project, dat op een creatieve wijze over grenzen heen kijkt, door inclusief samen te werken en verbinding te zoeken.

Het project werd ondersteund door het Werelderfgoedfonds en kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn, de werkgroep Alphen Wereldstad aan de Limes, de winkeliers van het centrumgebied Alphen aan den Rijn, het Archeon en het Groene Hart Lyceum.

Ipse de Bruggen is één van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn zij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij de ervaring en deskundigheid hebben ze zich ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is hun overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is.

Kijk voor meer informatie op www.ipsedebruggen.nl


Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.