Gemeente Alphen aan den Rijn

Fotowedstrijd: de groenste tuinen

Trost op uw groene tuin of balkon? Doe mee met de fotowedstrijd en maak kans op een insectenhotel, vogelhuisje én een prachtige plant om uw tuin/balkon nog groener te maken.

De winnende foto’s worden ook op de social media van Gemeente Alphen aan den Rijn geplaatst. Uiteraard vermelden we hierbij de naam van de prijswinnaars.

Meedoen is eenvoudig

  • Stuur uw foto met de titel ‘fotowedstrijd tuin’ naar: gemeente@alphenaandenrijn.nl. Graag ook de straatnaam, het huisnummer en de woonplaats vermelden in de e-mail.
  • Meedoen kan tot en met: 22 september 2019.

Hoe maak ik kans?

De jury beoordeelt de tuinen op:

  • Weinig tegels;
  • Veel verschillende soorten planten en bloemen;
  • Voorzieningen voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren.

Indien de jury niet kan kiezen uit de mooiste tuinen wordt er geloot. De uitslag wordt begin oktober bekend gemaakt.

Groene tuinen met veel verschillende planten zijn belangrijk voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren. Ook biedt een groene tuin verkoeling in de zomer. Daarbij helpt een tuin met weinig tegels en veel begroeiing bij waterafvoer tijdens (heftige) regenbuien.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!