Gemeente Alphen aan den Rijn

Fotowedstrijd: de groenste tuinen

Trost op uw groene tuin of balkon? Doe mee met de fotowedstrijd en maak kans op een insectenhotel, vogelhuisje én een prachtige plant om uw tuin/balkon nog groener te maken.

De winnende foto’s worden ook op de social media van Gemeente Alphen aan den Rijn geplaatst. Uiteraard vermelden we hierbij de naam van de prijswinnaars.

Meedoen is eenvoudig

  • Stuur uw foto met de titel ‘fotowedstrijd tuin’ naar: gemeente@alphenaandenrijn.nl. Graag ook de straatnaam, het huisnummer en de woonplaats vermelden in de e-mail.
  • Meedoen kan tot en met: 22 september 2019.

Hoe maak ik kans?

De jury beoordeelt de tuinen op:

  • Weinig tegels;
  • Veel verschillende soorten planten en bloemen;
  • Voorzieningen voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren.

Indien de jury niet kan kiezen uit de mooiste tuinen wordt er geloot. De uitslag wordt begin oktober bekend gemaakt.

Groene tuinen met veel verschillende planten zijn belangrijk voor vogels, vlinders, bijen en andere dieren. Ook biedt een groene tuin verkoeling in de zomer. Daarbij helpt een tuin met weinig tegels en veel begroeiing bij waterafvoer tijdens (heftige) regenbuien.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:11

Veel meer speelplaatsen in gemeente dan gedacht

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft meer speelplekken dan gedacht. Dat blijkt uit een inventarisatie die bij het Speelruimteplan 2020-2024 hoort. Een deel van de speelplaatsen is echter verouderd en er is een kleine 1,7 miljoen euro nodig om dat in orde te maken.

Calamiteiten gisteren 18:54

Politie zoekt naar daders zakkenrollerij

Op vrijdag 29 november 2019 pinde een 82-jarige man rond 13:45 uur bij een pinautomaat in de Albert Heijn in Winkelcentrum de Herenhof in Alphen. Op camerabeelden is te zien hoe een man en een vrouw de portemonnee van de 82-jarige man uit de tas van de man stelen. De politie is op zoek naar getuigen in deze zaak. 

Politiek gisteren 18:27

Spies blij met VNG-standpunt over verbieden van vuurwerk

Burgemeester Liesbeth Spies is blij met het standpunt van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over een landelijk vuurwerkverbod. Het gaat om het verbieden van knalvuurwerk, vuurpijlen en los vuurwerk.

Algemeen gisteren 16:46

Hoe hoog is de belastingstijging in Alphen?

De belastingen zijn dit jaar weer gestegen, met in de regio Oudewater als kampioen met een stijging van 12,2% ten opzichte van vorig jaar. Wat is de stijging in Alphen?