Theater Castellum

Fotowedstrijd met bijzondere prijs in Alphen aan den Rijn

Theater Castellum en Fonds Alphen en omstreken hebben de handen ineengeslagen om hét foto-evenement van het jaar te organiseren: de Fonds Alphen Fotoprijs 2023. De winnende foto komt twee jaar lang op de zijgevel van Theater Castellum te hangen! 

Daarnaast wint de gelukkige fotograaf een geldbedrag van € 1000, een plek in een tijdelijke expositie waarin alle genomineerden getoond worden en een print van de winnende foto. Dit is een unieke kans voor fotografen om hun talent te tonen en hun werk te laten schitteren op een opvallende locatie. "Dit fotowerk is aanwinst voor de Alphense collectie Kunst in de Openbare Ruimte", aldus initiatiefnemer Cees Verboom.

Deze wedstrijd staat open voor iedereen die het thema 'ONT-MOETEN' op treffende wijze weet vast te leggen. Ont-moeten is een gebeurtenis waar je gewoontes loslaat en jezelf verbindt aan een ander, aan zijn wereld, aan de toekomst of het verleden. Een ontdekking of een confrontatie. Iemand ontmoeten laat energie stromen. Energie waar je verder mee komt. Maar soms is er niks meer te moeten. Laat los en stop met moeten. Als niets meer moet is alles mogelijk. Marcel ’t Sas, directeur Castellum vult aan: “Wij zetten dit thema al centraal in ons werk: ontmoeting is een van de doelen van Castellum.”

Deelnemen en inzenden

Fotografen die deze uitdaging willen aangaan, kunnen hun foto inzenden vóór 23 oktober via de officiële website www.fafoto.nl. Hier zijn ook de volledige voorwaarden, technische specificaties en algemene informatie over de wedstrijd te vinden.

De jury

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden foto's op criteria als originaliteit en de treffende weergave van het thema. De juryleden zijn:

  • Anne Bloemendaal (voorzitter), eigenaar van Flowerdales Agency en partner bij bijzondere projecten.
  • Jaap Reedijk, een van de meest bekeken theater- en muziekfotografen.
  • Koos Breukel, een van Nederlands bekendste portretfotografen.

Bekendmaking winnaar

De onthulling van de winnende foto vindt plaats op donderdag 23 november 2023, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater Castellum. De gastheer voor deze avond is theater- en televisiemaker Wilfried de Jong. Hij is een gerenommeerd theater-/televisiemaker en staat bekend om zijn veelzijdigheid en creatieve talent.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.