Theater Castellum

Fotowedstrijd met bijzondere prijs in Alphen aan den Rijn

Theater Castellum en Fonds Alphen en omstreken hebben de handen ineengeslagen om hét foto-evenement van het jaar te organiseren: de Fonds Alphen Fotoprijs 2023. De winnende foto komt twee jaar lang op de zijgevel van Theater Castellum te hangen! 

Daarnaast wint de gelukkige fotograaf een geldbedrag van € 1000, een plek in een tijdelijke expositie waarin alle genomineerden getoond worden en een print van de winnende foto. Dit is een unieke kans voor fotografen om hun talent te tonen en hun werk te laten schitteren op een opvallende locatie. "Dit fotowerk is aanwinst voor de Alphense collectie Kunst in de Openbare Ruimte", aldus initiatiefnemer Cees Verboom.

Deze wedstrijd staat open voor iedereen die het thema 'ONT-MOETEN' op treffende wijze weet vast te leggen. Ont-moeten is een gebeurtenis waar je gewoontes loslaat en jezelf verbindt aan een ander, aan zijn wereld, aan de toekomst of het verleden. Een ontdekking of een confrontatie. Iemand ontmoeten laat energie stromen. Energie waar je verder mee komt. Maar soms is er niks meer te moeten. Laat los en stop met moeten. Als niets meer moet is alles mogelijk. Marcel ’t Sas, directeur Castellum vult aan: “Wij zetten dit thema al centraal in ons werk: ontmoeting is een van de doelen van Castellum.”

Deelnemen en inzenden

Fotografen die deze uitdaging willen aangaan, kunnen hun foto inzenden vóór 23 oktober via de officiële website www.fafoto.nl. Hier zijn ook de volledige voorwaarden, technische specificaties en algemene informatie over de wedstrijd te vinden.

De jury

Een deskundige jury beoordeelt de ingezonden foto's op criteria als originaliteit en de treffende weergave van het thema. De juryleden zijn:

  • Anne Bloemendaal (voorzitter), eigenaar van Flowerdales Agency en partner bij bijzondere projecten.
  • Jaap Reedijk, een van de meest bekeken theater- en muziekfotografen.
  • Koos Breukel, een van Nederlands bekendste portretfotografen.

Bekendmaking winnaar

De onthulling van de winnende foto vindt plaats op donderdag 23 november 2023, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater Castellum. De gastheer voor deze avond is theater- en televisiemaker Wilfried de Jong. Hij is een gerenommeerd theater-/televisiemaker en staat bekend om zijn veelzijdigheid en creatieve talent.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:42

Alphense zwembaden ontvangen Keurmerk Veilig & Schoon

Twee Alphense zwembaden van De Thermen2 ontvingen woensdag het Keurmerk Veilig & Schoon. Deze werd toegereikt door Wethouder Gert-Jan Schotanus aan directeur Remco Pielstroom. De jaarlijkse strenge toetsing is door zwembad De Hoorn en zwembad Aquarijn goed doorstaan, waardoor ze wederom het branchekeurmerk voor zwembaden mogen dragen.

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!