Caroline Blom

Fracties brengen werkbezoek aan de Lindenhovestraat in Zwammerdam

In de Lindenhovestraat in Zwammerdam is het al een tijdje hommeles. Ooit gebouwd voor paard en wagen is het anno 2021 een straatje waar veel te veel, te zwaar en te breed verkeer ook nog eens veel te hard doorheen sjeest. Dat is vragen om ongelukken. Niet alleen gevaarlijk voor verkeersdeelnemers, maar ook voor de omwonenden die de scheuren in hun prachtige woonhuizen zien schieten en veel kosten moeten maken om dat telkens weer te herstellen.

Hoewel er voor te zwaar en te breed agrarisch verkeer een verbod is om in de Lindenhovestraat te rijden, wordt dat met voeten getreden. Logisch, want handhaving ontbreekt en de inrichting van de straat is inmiddels weer zodanig dat het lijkt alsof zo’n overtreding geen kwaad kan. De ChristenUniefractie heeft daarom officiële vragen gesteld aan het college. Doel is om de juridische situatie wat duidelijker te krijgen, maar ook om de belangenafweging vanuit het verleden wat meer helder te krijgen zodat we wellicht met een oplossing kunnen komen.

Om de lieve vrede in de Lindenhovestraat weer terug te vinden, moeten er maatregelen worden genomen waar alle betrokkenen een warm gevoel van krijgen, vindt de ChristenUnie.

De uitnodiging voor het werkbezoek was door de ChristenUnie gedaan aan alle fracties in de Alphense gemeenteraad. Vertegenwoordigers van CDA, RGL, D66, VVD, PvdA en Nieuw Elan hebben er gehoor aan gegeven. Caroline Blom-de Ruiter: “In kleine groepjes zijn wij door omwonenden uitgebreid geïnformeerd over de situatie. Daaruit bleek overigens al snel dat het agrarisch verkeer vaak bestaat uit loonwerkers die vanwege de schaalvergroting worden ingehuurd. Elke week rijden er andere chauffeurs op die voertuigen, dus afspraken over langzamer rijden (30 km/uur is toegestaan) zijn niet goed te maken. Tijd is geld en doorrijden het devies!”

“Als boeren en loonwerkers geen gebruik meer mogen maken van de Lindenhovestraat, dan is het echt wel een heel eind omrijden om ergens te komen waar je zijn moet in de polder. Zeker als ook de Ziendeweg voor motorvoertuigen gaat worden afgesloten.” De oplossing lijkt dus te liggen in een aparte landbouwweg die een praktische doorsteek mogelijk maakt, zodat groot en zwaar agrarisch vervoer buiten de smalle en kwetsbare Lindenhovestraat wordt gehouden. “Dat scheelt de gemeente op korte en middellange termijn overigens ook veel geld op onderhoud van wegen en bruggen in die buurt, die nu stelselmatig kapot worden gereden bij gebrek aan een werkbaar alternatief.”

Zodra de antwoorden van het college binnen zijn, gaan de bij het werkbezoek betrokken fracties samenwerken aan een motie die een oplossing van het probleem voor ogen heeft. “Hopelijk leidt dit tot een besluit nog voor het zomerreces. Dat maakt het namelijk ook nog mogelijk om de situatie rondom het afsluiten van de Ziendeweg hierbij te betrekken, zodat er een duurzame oplossing kan worden gerealiseerd.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.