Marcel Krijgsman

Froukje Maakt & Deelt op haar middelbare school

Maandagochtend keerde Froukje (Song van het jaar 2021) voor even terug op haar middelbare school: het Scala College in Alphen aan den Rijn. De masterclass die ze daar gaf vond plaats in het kader van het Buma Music Academy programma Maak ‘t / Deel ‘t. Hierin maken 24 jonge Nederlandse bands/acts middelbare scholieren deelgenoot van het maakproces van een song of track.

Afgelopen maand december kregen 24 jonge artiesten & acts* elk een maakbudget (uit steunfonds van OCW/Buma Cultuur) van € 10.000 om daarmee twee nieuwe nummers/tracks van idee tot kant-en-klare release te financieren. Afzender van dit specifieke programma is Buma Music Academy (BMA); inspirerende lesomgeving over popmuziek en -cultuur voor het Voortgezet Onderwijs.

De enige extra 'tegenprestatie' voor deelname aan dit programma is dat de betrokken artiesten / acts aspecten van het maakproces via BMA delen met middelbare scholieren in Nederland. Dat is ook de reden waarom het programma Maak 't / Deel ’t is gedoopt. Deze week begon het echte 'delen' met de eerste masterclasses op scholen, met vlogs, tekst-, speel- of remix-opdrachten.

Tekst loopt door onder de foto

2022-02-07_Masterclass Froukje_Marcel Krijgsman LR - 002.jpg

Froukje bijt het spits af

Maandagochtend tijdens het eerste uur van het Scala College ging Froukje naar haar eigen middelbare school in Alphen aan den Rijn. Ze bezocht en inspireerde de muziekklas van muziekdocente Armida van Daalen de Jel. De leerlingen van klas 4 havo eindexamen muziek kregen een masterclass van de oud-leerling.

Froukje heeft vorig jaar de 3FM talentaward gewonnen en was onlangs te zien in een reclame van NS. Ze brak door met een opdracht van het conservatorium over het klimaat met het nummer Groter dan ik. Ze heeft onlangs ook een eigen EP uitgebracht genaamd Licht en donker

De komende maanden tot de zomer zullen bands en artiesten als Bente, Lakshmi, WIES, Navarone, GIAN en (S10-producer) Sim Fane ook hun scholen gaan bezoeken, vlogs, demo’s, visuals, samples en teksten delen, opdrachten uitzetten en zo leerlingen meenemen op de reis van idee tot song.

Het programma wordt eind juni afgesloten met een 6-tal LIVE-shows (Paard, TivoliVredenburg, Doornroosje, Paradiso, Bibelot) waar leerlingen, die het maakproces van de nieuwe songs & tracks van scratch af aan gevolgd hebben, naartoe gaan.

2022-02-07_Masterclass Froukje_Marcel Krijgsman LR - 044.jpg

2022-02-07_Masterclass Froukje_Marcel Krijgsman LR - 051.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: