Marcel Krijgsman

Froukje Maakt & Deelt op haar middelbare school

Maandagochtend keerde Froukje (Song van het jaar 2021) voor even terug op haar middelbare school: het Scala College in Alphen aan den Rijn. De masterclass die ze daar gaf vond plaats in het kader van het Buma Music Academy programma Maak ‘t / Deel ‘t. Hierin maken 24 jonge Nederlandse bands/acts middelbare scholieren deelgenoot van het maakproces van een song of track.

Afgelopen maand december kregen 24 jonge artiesten & acts* elk een maakbudget (uit steunfonds van OCW/Buma Cultuur) van € 10.000 om daarmee twee nieuwe nummers/tracks van idee tot kant-en-klare release te financieren. Afzender van dit specifieke programma is Buma Music Academy (BMA); inspirerende lesomgeving over popmuziek en -cultuur voor het Voortgezet Onderwijs.

De enige extra 'tegenprestatie' voor deelname aan dit programma is dat de betrokken artiesten / acts aspecten van het maakproces via BMA delen met middelbare scholieren in Nederland. Dat is ook de reden waarom het programma Maak 't / Deel ’t is gedoopt. Deze week begon het echte 'delen' met de eerste masterclasses op scholen, met vlogs, tekst-, speel- of remix-opdrachten.

Tekst loopt door onder de foto

2022-02-07_Masterclass Froukje_Marcel Krijgsman LR - 002.jpg

Froukje bijt het spits af

Maandagochtend tijdens het eerste uur van het Scala College ging Froukje naar haar eigen middelbare school in Alphen aan den Rijn. Ze bezocht en inspireerde de muziekklas van muziekdocente Armida van Daalen de Jel. De leerlingen van klas 4 havo eindexamen muziek kregen een masterclass van de oud-leerling.

Froukje heeft vorig jaar de 3FM talentaward gewonnen en was onlangs te zien in een reclame van NS. Ze brak door met een opdracht van het conservatorium over het klimaat met het nummer Groter dan ik. Ze heeft onlangs ook een eigen EP uitgebracht genaamd Licht en donker

De komende maanden tot de zomer zullen bands en artiesten als Bente, Lakshmi, WIES, Navarone, GIAN en (S10-producer) Sim Fane ook hun scholen gaan bezoeken, vlogs, demo’s, visuals, samples en teksten delen, opdrachten uitzetten en zo leerlingen meenemen op de reis van idee tot song.

Het programma wordt eind juni afgesloten met een 6-tal LIVE-shows (Paard, TivoliVredenburg, Doornroosje, Paradiso, Bibelot) waar leerlingen, die het maakproces van de nieuwe songs & tracks van scratch af aan gevolgd hebben, naartoe gaan.

2022-02-07_Masterclass Froukje_Marcel Krijgsman LR - 044.jpg

2022-02-07_Masterclass Froukje_Marcel Krijgsman LR - 051.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.