Fuifje's Fuifje: VakantieSpel zoekt feestbeesten voor 65e editie

Van 14 tot en met 18 augustus 2023 zal het VakantieSpel weer georganiseerd worden met als thema Fuifje's Fuifje. Dit omdat het de 65e editie van het VakantieSpel is. Reden voor een 'fuifje' dus. De organisatie nodigt alle feestbeesten uit om te helpen of deel te nemen.

Het is dit jaar dubbel feest voor stichting Vakantiespel. Vanaf 2023 voegt zij de Alphense Avond4Daagse toe aan de evenementen die de stichting organiseert. Eerdere organisatoren van dit evenement hebben de krachten gebundeld met de stichting om dit evenement te behouden voor Alphen aan den Rijn. De zesde editie van de Alphense Avond4Daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 mei 2023. Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 3 april.

Fuifje's Fuifje

Het feest wordt daarna vervolgd tijdens Het VakantieSpel. Het VakantieSpel, ‘de leukste week van je vakantie’, wordt dit jaar voor de 65e keer georganiseerd en dat moet gevierd worden. Het vijfdaagse programma vol sport- en spelactiviteiten staat dit jaar dus in het teken van Fuifje's Fuifje. Kinderen die in groep 3 t/m 8 van de basisschool zitten kunnen meedoen aan Het VakantieSpel. Van maandag t/m donderdag is er een dagvullend programma. Op de vrijdag is er een ochtend- en een avondprogramma. Op vrijdagavond wordt de VakantieSpelweek afgesloten met een Lichtjesparade en een show.

Stichting VakantieSpel nodigt dan ook alle feestbeesten van Alphen aan den Rijn uit om te komen helpen of deel te nemen. “Zeker bij Het VakantieSpel kunnen we veel hulp gebruiken. Zonder vrijwilligers kunnen we de leukste week van de vakantie niet aanbieden”, zegt voorzitter Stefan de Graaf. Voor Het Vakantiespel wordt gezocht naar groepsleiding en algemene stafleden. De groepsleiding begeleidt de hele week hetzelfde groepje deelnemers: zij lopen met hen naar de spelonderdelen en moedigen hen aan. De algemene stafleden begeleiden de spellen: zij zorgen ervoor dat alle spellen klaarstaan, leggen de spellen uit en enthousiasmeren de deelnemers.

Naast het dagprogramma voor deelnemers is er 's avonds ook vermaak voor de vrijwilligers. Elke avond is er een programma met een leuke activiteit voor de vrijwilligers. Zo is er ieder jaar een Muziekquiz en een feestavond. Niet alleen voor de deelnemers dus de leukste week van de vakantie, ook voor de vrijwilligers!

Inschrijven

Op 18 maart starten de inschrijvingen voor vrijwilligers voor zowel de Alphense Avond4Daagse als Het VakantieSpel. Deelnemers moeten nog iets langer wachten, zij kunnen zich inschrijven vanaf 15 april.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.