Fuifje's Fuifje: VakantieSpel zoekt feestbeesten voor 65e editie

Van 14 tot en met 18 augustus 2023 zal het VakantieSpel weer georganiseerd worden met als thema Fuifje's Fuifje. Dit omdat het de 65e editie van het VakantieSpel is. Reden voor een 'fuifje' dus. De organisatie nodigt alle feestbeesten uit om te helpen of deel te nemen.

Het is dit jaar dubbel feest voor stichting Vakantiespel. Vanaf 2023 voegt zij de Alphense Avond4Daagse toe aan de evenementen die de stichting organiseert. Eerdere organisatoren van dit evenement hebben de krachten gebundeld met de stichting om dit evenement te behouden voor Alphen aan den Rijn. De zesde editie van de Alphense Avond4Daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 mei 2023. Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 3 april.

Fuifje's Fuifje

Het feest wordt daarna vervolgd tijdens Het VakantieSpel. Het VakantieSpel, ‘de leukste week van je vakantie’, wordt dit jaar voor de 65e keer georganiseerd en dat moet gevierd worden. Het vijfdaagse programma vol sport- en spelactiviteiten staat dit jaar dus in het teken van Fuifje's Fuifje. Kinderen die in groep 3 t/m 8 van de basisschool zitten kunnen meedoen aan Het VakantieSpel. Van maandag t/m donderdag is er een dagvullend programma. Op de vrijdag is er een ochtend- en een avondprogramma. Op vrijdagavond wordt de VakantieSpelweek afgesloten met een Lichtjesparade en een show.

Stichting VakantieSpel nodigt dan ook alle feestbeesten van Alphen aan den Rijn uit om te komen helpen of deel te nemen. “Zeker bij Het VakantieSpel kunnen we veel hulp gebruiken. Zonder vrijwilligers kunnen we de leukste week van de vakantie niet aanbieden”, zegt voorzitter Stefan de Graaf. Voor Het Vakantiespel wordt gezocht naar groepsleiding en algemene stafleden. De groepsleiding begeleidt de hele week hetzelfde groepje deelnemers: zij lopen met hen naar de spelonderdelen en moedigen hen aan. De algemene stafleden begeleiden de spellen: zij zorgen ervoor dat alle spellen klaarstaan, leggen de spellen uit en enthousiasmeren de deelnemers.

Naast het dagprogramma voor deelnemers is er 's avonds ook vermaak voor de vrijwilligers. Elke avond is er een programma met een leuke activiteit voor de vrijwilligers. Zo is er ieder jaar een Muziekquiz en een feestavond. Niet alleen voor de deelnemers dus de leukste week van de vakantie, ook voor de vrijwilligers!

Inschrijven

Op 18 maart starten de inschrijvingen voor vrijwilligers voor zowel de Alphense Avond4Daagse als Het VakantieSpel. Deelnemers moeten nog iets langer wachten, zij kunnen zich inschrijven vanaf 15 april.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.