Archieffoto

Garage Thorbeckegebouw vanaf maandag dicht

Maandag 15 juli wordt de garage aan het Thorbeckegebouw afgesloten. Door het gebouw volledig af te sluiten, is de kans kleiner dat er overlast of gevaarlijke situaties ontstaan. Hierbij valt te denken aan vandalisme, brandstichting of andere overlast.

Uit onderzoek blijkt dat de parkeergarage in het Thorbeckegebouw nauwelijks gebruikt wordt en dat het afsluiten hiervan geen gevolgen heeft voor de parkeerdruk in de omgeving.

Maandagochtend worden de roldeuren van de parkeergarage naar beneden gedaan.

Om de garage toch nog een nut te laten hebben in de periode tot de sloop, mag de brandweer de garage gebruiken om oefeningen in te houden. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheden voor omgevingsvriendelijk afsluiten van de begande grond van het gebouw, bijvoorbeeld door het plaatsen van foto?s achter de afgesloten ramen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er √°ltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.