Pixabay

Gasrekening voor de gemeente wordt tussen de € 60.000 tot € 1.200.000 hoger

Gemeente Alphen aan den Rijn zegt het contract met Gazprom Energy Nederland op. Maar dit heeft wel een keerzijde. De gemeente moet flink in de buidel tasten om een nieuw contract af te sluiten.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft voor de levering van gas een contract met Gazprom Energy Nederland. Een paar maanden geleden maakte de gemeente al duidelijk te gaan onderzoeken hoe ze het bestaande contract met Gazprom kon beëindigen en wat de consequenties daarvan zijn. Inmiddels is bekend dat het noodzakelijk is het contract op te zeggen. Dat heeft er alles mee te maken dat Gazprom onder het sanctieregime van de Europese Unie tegen Russische bedrijven en personen valt.

Flink in de buidel tasten

Om ervoor te zorgen dat de gemeente ook na 10 oktober 2022 over gas kan beschikken, moet zij op korte termijn een nieuw contract met een gasleverancier afsluiten voor levering van gas. Dit ter vervanging van het op te zeggen contract met Gazprom Energy Nederland. Er moet dus een nieuw contract afgesloten worden. En dat kost niet niks. “Rekening houdend met de prijsvariatie in de markt zou de gasrekening voor de gemeente € 60.000 tot € 1.200.000 hoger zijn dan met het huidige contract met Gazprom Energy Nederland”, meldt de gemeente.

Maatschappelijk vastgoed

De gemeente gebruikt het gas voor de panden waarvoor de gemeente een gasaansluiting heeft. Dit betreft voornamelijk maatschappelijk vastgoed. “Ook partijen die vastgoed van de gemeente huren en hun gasrekening via de gemeente krijgen doorberekend krijgen te maken met de gevolgen van een nieuw gascontract dat de gemeente moet afsluiten. De gemeente belast jaarlijks de kosten van circa 100.000 m3 gas door aan deze partijen.” Zodra bekend is wat de daadwerkelijke financiële gevolgen voor deze partijen zijn, worden zij hierover geïnformeerd.

Gezien deze ontwikkeling benadrukt de gemeente dat het nog belangrijker is om het gasverbruik van de gemeente in de komende jaren te verminderen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.