Pixabay

Gasrekening voor de gemeente wordt tussen de € 60.000 tot € 1.200.000 hoger

Gemeente Alphen aan den Rijn zegt het contract met Gazprom Energy Nederland op. Maar dit heeft wel een keerzijde. De gemeente moet flink in de buidel tasten om een nieuw contract af te sluiten.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft voor de levering van gas een contract met Gazprom Energy Nederland. Een paar maanden geleden maakte de gemeente al duidelijk te gaan onderzoeken hoe ze het bestaande contract met Gazprom kon beëindigen en wat de consequenties daarvan zijn. Inmiddels is bekend dat het noodzakelijk is het contract op te zeggen. Dat heeft er alles mee te maken dat Gazprom onder het sanctieregime van de Europese Unie tegen Russische bedrijven en personen valt.

Flink in de buidel tasten

Om ervoor te zorgen dat de gemeente ook na 10 oktober 2022 over gas kan beschikken, moet zij op korte termijn een nieuw contract met een gasleverancier afsluiten voor levering van gas. Dit ter vervanging van het op te zeggen contract met Gazprom Energy Nederland. Er moet dus een nieuw contract afgesloten worden. En dat kost niet niks. “Rekening houdend met de prijsvariatie in de markt zou de gasrekening voor de gemeente € 60.000 tot € 1.200.000 hoger zijn dan met het huidige contract met Gazprom Energy Nederland”, meldt de gemeente.

Maatschappelijk vastgoed

De gemeente gebruikt het gas voor de panden waarvoor de gemeente een gasaansluiting heeft. Dit betreft voornamelijk maatschappelijk vastgoed. “Ook partijen die vastgoed van de gemeente huren en hun gasrekening via de gemeente krijgen doorberekend krijgen te maken met de gevolgen van een nieuw gascontract dat de gemeente moet afsluiten. De gemeente belast jaarlijks de kosten van circa 100.000 m3 gas door aan deze partijen.” Zodra bekend is wat de daadwerkelijke financiële gevolgen voor deze partijen zijn, worden zij hierover geïnformeerd.

Gezien deze ontwikkeling benadrukt de gemeente dat het nog belangrijker is om het gasverbruik van de gemeente in de komende jaren te verminderen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen vandaag 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.

Limesjaar 2022 vandaag 12:56

ROMEINEN Vrachtschepen

De beroemde Schepen van Zwammerdam zijn de eerste transportschepen van dit type die teruggevonden zijn. De schepen lagen bijna tweeduizend jaar onder de grond. Met deze boten werd van alles over de rivier vervoerd: vracht en mensen.

Werken vandaag 10:21

De nieuwste vacatures van week 31

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Zomers vermaak en plezier gisteren 13:28

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: Het Europapark

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar 2 weken te gaan. Gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.