De gebiedsadviseurs van Alphen aan den Rijn bezochten bijna zeshonderd inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn die wonen op huisnummer 21. Dit deden ze omdat de nieuwjaarsreceptie op het stadhuis door het coronavirus niet door kon gaan.

Normaal gesproken worden bewoners woonachtig op het huisnummer gelijk aan het jaartal uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie. Deze traditie kon dit jaar echter niet doorgaan, dus bezochten de gebiedsadviseurs iedereen die woont op huisnummer 21, gelijk aan het jaartal 2021. En deze bezoeken leverden mooie ontmoetingen op.

“We kwamen betrokken, ondernemende, best tevreden en kritische inwoners tegen.” Gebiedsadviseur Jeanette Tinner had een gesprek met Rik. “Zijn ouders hebben een lunchroom. Door corona hebben ze best een zware tijd achter de rug. Maar Rik ziet de toekomst positief en zit vol ideeën.”

Er werd ook gesproken met actieve inwoners. “Zoals een mevrouw die contact had gezocht met de gemeente om samen met buurtbewoners een bank te verplaatsen. Veel inwoners reageerden enthousiast op de actie. Op de balie van het stadhuis werd zelfs een doosje chocolade afgegeven. Hoe leuk is dat!”