Josh Walet

Gebrekkige controle leidde tot ontsnappingspoging in PI Alphen

In oktober vorig jaar deed ‘speciekuipmoordenaar’ Nicky S. een poging om te ontsnappen uit de Alphense gevangenis. Uit onderzoek blijkt dat de ontsnappingspoging veel eerder gestopt had kunnen worden.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Onderzoekers van het Bureau Veiligheid en Integriteit (BV&I) van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Na uitvoerig onderzoek trekken zij de conclusie dat de uitbraakpoging ‘in een veel vroeger stadium gestopt had kunnen worden’. Zo was de gevangene in de nacht van de gepoogde ontsnapping zeker een uur op het dak van de penitentiaire inrichting. Verder werd zijn cel in de dagen voorafgaand aan de uitbraak niet gecontroleerd.

Nicky S. stelt zelf dat het raam waardoor hij ontsnapte al dagen openstond. Dit verborg hij door een wit laken voor het open raam te hangen. Vanaf de buitenkant was ook niets zichtbaar, vanwege de witte tralies. In zijn cel lagen delen van het losgewrikte raam, maar omdat S. zich ziekgemeld had werd hij met rust gelaten de dagen voor de uitbraak.

Hoge werkdruk

De PI laat weten dat de administratie op de dag van het incident inderdaad niet op orde was en dat ze de protocollen en werkinstructies daarop aangescherpt hebben. Ook belooft de penitentiaire inrichting extra controles uit te voeren, zelfs als gedetineerden ziek zijn.

Volgens vakbond FNV heest er een hoge werkdruk bij de DJI. Hierdoor worden zaken over het hoofd gezien. Volgens de PI Alphen wordt er voldoende tijd ingeland om werkzaamheden uit te voeren en is er geen sprake van een hoge werkdruk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:29

Seniorenactiviteiten Alphen aan den Rijn in oktober

Op zoek naar informatieve en verbindende activiteiten in de buurt? In oktober hebben we verschillende activiteiten speciaal voor senioren in Bibliotheek Alphen-Centrum.